На Закарпатті підставним особам роздали 20 га земель біля траси “Київ-Чоп”

Київ-ЧопПрокуратурою Закарпастької області розпочато кримінальне провадження стосовно посадовців Головного управління Держгеокадастру за фактом зловживання владою або службовим становищем після оперативного вивчення наведеної у ЗМІ інформаціі про те, що посадовцями було надано у власність громадянам-мешканцям інших регіонів України земельні ділянки для ведення особистого селянського господарства загальною площею близько 20 га.
Прокуратурою встановлено, що ці земельні ділянки надані студентам вищих навчальних закладів Тернопільської та Івано-Франківської областей. Використання підставних осіб у таких випадках є характерним прикладом при незаконних оборудках із земельними ресурсами.
Згідно з даними публічної кадастрової карти України, вказані землі примикають до міжнародної автомобільної дороги «Київ – Чоп» за індексом М-06 та становлять істотну комерційну привабливість.
Законність надання земельних ділянок та правомірність дій посадовців Головного управління Держгеокадастру в Закарпатській області перевіряється органами слідства в ході розслідування кримінального провадження, за результатами чого буде надано відповідну правову оцінку.
Прес-служба прокуратури Закарпатської області

Залиште відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *