На Закарпатті “накрили” плантацію маку

макНа Виноградівщині дільничні інспектори міліції виявили на присадибній ділянці громадянки  снодійний мак

 

Під час проведення оперативно-профілактичних заходів, спрямованих на виявлення незаконних посівів нарковмісних рослин, працівники міліції завітали у віддалене село у Виноградівському районі.

 

В одному з обійсть 55-річна господиня аж ніяк не зраділа візиту правоохоронців. І не дивно: за хатою серед посіву полуниці виднівся снодійний мак. Коли правоохоронці зібрали та перерахували «урожай», то виявилося, що жінка виростила на городі  80 рослин снодійного зілля. Сама вона пояснила, що посіяла мак для використання у випічці.

 

За словами т.в.о начальника Виноградівського РВ УМВС Михайла Мелая, наркоділки в гонитві за грошами, заробленими на людському горі, вдаються до будь-яких хитрощів. Зокрема, переконують селян у можливості гарного заробітку шляхом вирощування заборонених рослин. Наявність такої городини громадяни намагаються пояснити кулінарними потребами. Однак закон у цьому випадку однозначний: вирощування снодійного маку можливе  тільки у спеціалізованих господарствах, за наявності ліцензії та відповідних умов, а також під суворим наглядом контрольних органів. А придбати насіння маку для кулінарних потреб можна без труднощів у торгівельній мережі.

 

За незаконний посів маку до 101 рослини передбачено адміністративне покарання,тож по даному факту вирішується питання про притягнення громадянки до адмінвідповідальності.

 

Оксана Кобзаренко

Виноградівский РВ УМВС

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *