На Закарпатті молодята намагалися справити весілля за фальшиві долари

фальшиві долари30-річна Віталіна та 33-річний Віталій познайомились у м.Києві. Через невеликий час вони зрозуміли, що створені один для одного, і вирішили справити скромне весілля. Віталій запропонував дівчині приїхати до нього на Закарпаття та познайомити з його батьком.

В суботу зранку молодята обвінчалися в одному з монастирів області. Поселились в одному з готелів Хуста й вирішили відгуляти весілля. Благо, що мали для цього… фальшиві долари.

Винахідливі молодята вирішили збути фальшиві гроші під приводом купівлі м′яса на весілля. Продавець погодився продати товар за долари, а здачу дати гривнями. Перші сто доларів у продавця викликали сумнів, але він нічого не сказав. Тоді Віталій запропонував м′яснику ще 900 доларів, пропонуючи обміняти їх на гривні. Продавець, розуміючи, що долари фальшиві, повідомив правоохоронців.

На місце події терміново прибув начальник сектору боротьби з економічною злочинністю міськвідділу міліції Юрій Григанич разом із підлеглими та слідчо-оперативна група. Міліціонери задокументували збут тисячі доларів США, а підозрюваних доставили до міськвідділу міліції.

Під час розмови з правоохоронцями киянка Віталіна розповіла, що її мати працює в одному з обмінних пунктів м.Києва, де їй підсунули фальшиві гроші. Донька вирішила допомогти матері й збути несправжні купюри на Закарпатті…

Однак правоохоронцям стало відомо, що три дні перед тим «солодка парочка» збула ще 800 фальшивих доларів у чотирьох місцях Тячівщини…

– Нами вилучено ще 1100 доларів США з ознаками підробки. Наразі купюри направлено на експертизу. Походження фальшивих грошей встановлюється. Підозрюваним, які раніше вже мали проблеми з законом, обрано міру запобіжного заходу – тримання під вартою. Саму подію за ст.199 ч.1 (Виготовлення, зберігання, збут підробленої валюти) Кримінального Кодексу України внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань та оголошено підозру. Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до семи років, – коментує начальник міліції Хуста Василь Турдай, – пише Агнеса Куртяк, Хустський МВ УМВС.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *