На Закарпатті cпалювання сухої трави призвело до пожеж

пожежа2Закарпатські рятувальники в черговий раз звертаються до громадян із закликом не спалювати на власних подвір’ях сміття, опале листя й суху траву.

23 березня пожежа охопила надвірну споруду в с. Верхній Бистрий Міжгірського району. Власник обійстя в цей час знаходився у житловому будинку, де робив ремонт. Загорання помітила його сусідка, яка о 14:16 повідомила про все до служби порятунку «101».

На боротьбу з вогнем виїхали бійці 4-ї державної пожежно-рятувальної частини, які о 14:42 локалізували загорання й о 15:10 – ліквідували його. Внаслідок пожежі полум’я знищило 5 кв. м. крівлі надвірної споруди, перекриття та домашнє майно, а також пошкодило стіни приміщення. Імовірно, до загорання призвело необережне поводження з вогнем. Неподалік від приватного дворогосподарства невідома особа спалювала суху траву, від якої вогонь перекинувся на надвірну споруду. Завдані збитки встановлюються.

Того ж дня сталася пожежа у дачному масиві села Верхній Коропець Мукачівського району. Місцеві мешканці помітили, що на пагорбі поодаль від решти споруд горить дерев’яний дачний будинок і суха трава. Відтак о 14:21 люди повідомили про подію до оперативно-рятувальної служби.

Для ліквідації загорання задіяли вогнеборців 18-ї державної пожежно-рятувальної частини. Через запізніле повідомлення на час прибуття пожежних підрозділів одноповерховий дерев’яний будинок був повністю охоплений полум’ям. О 15:10 бійцям ДСНС вдалося локалізувати пожежу, о 16:11 – повністю її ліквідувати. За попередніми даними, загорання дачного будинку могло стати наслідком неконтрольованого випалювання сухої рослинності. Завдані стихією збитки встановлюються, адже вогонь знищив дачний будинок та 1 гектар сухої трави й чагарників.

Закарпатські рятувальники в черговий раз звертаються до громадян із закликом не спалювати на власних подвір’ях сміття, опале листя й суху траву. Під час загорання сухотрав’я вогонь може перекинутися на житлові будинки та інші споруди, завдавши при цьому значних матеріальних збитків. Крім цього, такі пожежі завдають непоправної шкоди довкіллю, знищуючи родючий шар ґрунту. І наостанок, у подібних ситуаціях страждають люди, змушені вдихати токсичний дим, що містить сполуки свинцю, ртуті та інших важких металів.

У ДСНС України у Закарпатській області

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *