На Закарпатті чупакабра вбила п’ятьох овець

 

чупакабраВерховинські ґазди перелякалися не на жарт: у селі Верхній Бистрий Міжгірського району в кошарі господар зранку виявив п’ять мертвих тварин.

Загиблі вівці і барани були цілими, але зі слідами укусів біля голови і до крапельки висмоктаною кров’ю. На землі теж ущент була вилизана червона кровиця. Навіть викликаний на місце події досвідчений ветеринарний лікар не міг збагнути, що за істота лише з двома іклами могла серед ночі так жорстоко розправитися з худобиною. Є версія, що розбійницький кат — це загадкова чупакабра. Нічний сторож — собака — під час нападу звіра жодного разу не подав голос, а спущений з ланцюга, тривалий час не хотів виходити з конури. Напевне, зі страшного переляку.

Про дивну істоту — чотирилапого вампіра, який висмоктує кров зі свійських тварин переважно ночами чи не по всіх просторах країни, — заговорили давно. Закарпаття чудовисько начебто оминало. Та все ж кілька років тому «Голос України» писав, що на його слід натрапили у Виноградівському районі. Спочатку в селі Горбки, а потім — і у Веряці. Щоправда, очільники цих сіл випадки винищення гусей, курей, кроликів тощо мотивували тим, що в навколишніх лісах відчутно побільшало диких звірів. У тих населених пунктах, що розташовуються за Тисою — на її лівому березі — людям докучають цілі виводки диких кабанів, а також лисиці, тхори…

Але пізніше неприємні новини надійшли із села Бобовище Мукачівського району, знаменитого своїм чудовим вином. Розкинулося воно в красивій улоговині під Карпатами. Там рай і для звірів, оскільки поруч — гірські ліси. Недалеко і до райцентру Мукачеве. Тому багато селян працюють в місті, але господарство тримають. І як був здивований бобовищанець Іван Федака, коли вранці побачив на своєму обійсті півтора десятка задушених кролів. Він тоді бачив цю тварину, схожу на середніх розмірів собаку, щоправда, хвіст надто пухнастий, проте вона дуже швидка, скаче по деревах, як рись або дика кішка, пише Василь Пилипчинець, Василь Нитка, Голос України.

 

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *