На Закарпатті активізувалися шахраї з “податкової”

шахраїФахівці Головного управління ДФС у Закарпатській області застерігають, що в області активізувались невідомі особи, які телефонують та представляються працівниками ДФС у Закарпатській області і вимагають гроші.

Якщо ви впевнені, що це шахраї, які представляються працівниками фіскальної служби, то в такому разі потрібно телефонувати до органів МВС за номером телефону «102».

Якщо телефонують дійсно працівники фіскальної служби з такими ж вимогами, то нагадуємо про відповідальність за пропозицію, обіцянку або надання неправомірної вигоди службовій особі. Такі дії караються штрафом від п’ятисот до семисот п’ятдесяти неоподаткованих мінімумів або обмеженням волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавленням волі на той самий строк із спеціальною конфіскацією.

Прийняття службовою особою пропозиції чи обіцянки надати їй неправомірну вигоду караються штрафом від однієї тисячі до тисячі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк від трьох до шести місяців, або позбавленням волі на строк від двох до чотирьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та із спеціальною конфіскацією.

Відповідне передбачено статтями 368, 369 Кримінального кодексу України.

Відділ комунікацій Головного управління

ДФС у Закарпатській області

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *