На Закарпатті 33 га прикордонних земель повернуто в державну власність

земляСпільними діями прокуратури Закарпатської області та Мукачівського прикордонного загону у власність держави повернуто 33 га незаконного відчужених земель оборони вартістю понад 1 млн грн.

Вже вкотре судами області підтверджено правову позицію та обґрунтованість позовних вимог прокуратури Закарпатської області щодо належності угідь вздовж кордону до земель оборони у статусі прикордонної смуги, і відтак незаконне розпорядження ними органом контролю.

Зокрема, прокурорами встановлено факти надання Держземагенством у Закарпатській області земельних ділянок прикордонної смуги вздовж лінії кордону в зоні облаштування і утримання інженерно-технічних споруд та огорож державного кордону у приватну власність, що є грубим порушенням вимог ст. 84 Земельного кодексу України, ст. 3 Закону України «Про використання земель оборони» та інших законодавчих та підзаконних нормативних актів.

Так, 31 травня 2016 року апеляційним судом Закарпатської області постановлено рішення, яким задоволено 18 позовів вказаної категорії, поданих до суду в інтересах держави в особі Адміністрації Державної прикордонної служби України та Мукачівського прикордонного загону про скасування наказів головного управління Держземагентства у області.

Площа землі, яку повернуто судовим рішенням, складає 33 га, її вартість – понад 1 млн грн. Тим самим поновлено порушене право Державної прикордонної служби України на користування спірними земельними ділянками, спрямоване на захист державного кордону,  пише прес-служба прокуратури Закарпатської області .

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *