На закарпатській митниці вилучили авто з підробленими документами

митницяГромадянин заїхав автівкою на митний пункт пропуску «Тиса» Закарпатської митниці ДФС, з на перший погляд правильними документами.

Як підставу для переміщення автомобіля через митний кордон України подає органу ДФС свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, довіреність видану на право користування транспортним засобом та засвідчену нотаріусом в м. Міхаловце, Словаччина.

Під час митного контролю база даних АСМО «Інспектор –2006» видає орієнтування: громадянин підозрюється в підробці довіреності. Наступний крок працівників управління аналізу ризиків – запит до нотаріуса чи засвідчував він підпис громадянина на документі. Відповідь – ні, документ в нотаріальній конторі не засвідчувався, відомості сфальсифіковані.

Таким чином громадянин вчинив дії, спрямовані на переміщення через митний кордон України автомобіля, з приховуванням від митного контролю, шляхом подання, як підстави для переміщення авто, підробленого документу, а саме довіреності на право користування вказаним транспортним засобом.

Відмітимо, що з початку року працівники митниці викрили й припинили 11 подібних випадків, останній з яких стався 13 березня 2015 року: було вилучено транспортний засіб «KIA SEPHIA», повідомляє відділ комунікацій Головного управління ДФС у Закарпатській області.

 

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *