На Ужгородщині спритні ділки відібрали від селян 10 гектарів землі (ДОКУМЕНТ)

Про це селяни інформують видання “Трибуна” у своєму листі.

Ми жителі с. Оноківці звертаємось до Вас про допомогу у сприянні вирішення питання, стосовно кримінального впровадження №1215070170000122 щодо незаконної передачі у приватну власність Головним управлінням Держземагенства земельних ділянок загальною площею 10,25 га на території Оноківської сільської ради, які знаходяться в межах с. Оноківці в частині контуру 356 урочище «за постом ДАІ», та використовувалися більше 30 років та надалі використовуються як громадське пасовище для ВРХ.

Громада села вважає, що управління Держземагенства перевищило свої повноваження при видачі наказів на складання проектів землеустрою щодо відведення у власність земельних ділянок та їх затвердженні, без погодження з суміжниками сусідніх ділянок та землями загального користування Оноківської сільської ради.

З інформації Оноківської сільської ради на всій території с/р Головним управлінням Держземагенства ніколи не проводилося інвентаризації та розмежування земель,  державної та комунальної власності.

Далі повідомляємо, що на території Оноківської сільської ради до сьогодні не скасований державний акт на право постійного користування ДП радгосп – заводу «Ужгородський» та відсутній будь – який акт прийому – передачі земель ДП радгосп – заводу «Ужгородський» Головному управлінню Держземагенства в Закарпатській області.

На більшій половині даних земель знаходяться особливо цінні грунти (185 г, Дерново-буроземні та лучно-буроземні ґрунти на алювіальних та делювіальних відкладах середньосуглинкові), які можуть передаватися у приватну власність тільки за згодою Кабінету міністрів України.

Враховуючи вищенаведене, на нашу думку Головним управлінням Держземагенства в Закарпатській області було порушено низку статей Земельного Кодексу та Конституції України.

Йде весна і фактично громаді села не буде де випасати ВРХ, як нам далі бути і жити, як годувати сім’ї в такий нелегкий час?

Перелік громадян, яким були незаконно передані у власність земельні ділянки загальною площею 10,25 га Управлінням Держземагенства в Закарпатській області:

  • Бабалик Микола Миколайович — площа складає 1,8600 га
  • Кертес Тетяна Миколаївна — площа складає 1,85589 га
  • Фоміна Ірина Володимирівна — площа складає 1,8546 га
  • Фомін Вадим Вікторович — площа складає 1,8598 га
  • Кертес Віктор Степанович — площа складає 1,8448 га
  • Пастеляк Наталія Сергіївна — площа складає 0,9787 га
  • Ініціативна група с. Оноківці
  • оноківці

Залиште відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *