На Ужгородщині горіла суха трава, а на Мукачівщині – хлів з поросям

пожежа-трава22 червня о 14:30 було зафіксовано загорання сухої трави на відкритій території села Сюрте на Ужгородщині. Пожежею знищено суху траву на площі 0,4 Га.

Того ж дня о 18:05 загорання сухої трави було вже на відкритій території у селі Минай по вулиці Шевченка. Пожежею знищено суху траву на площі 0,5 Га.

Причина та збитки у обох випадках встановлюються.

***

Вранці 22 червня пожежа охопила надвірну споруду господарського призначення, розташовану на вул. Миру в с. Чомонин Мукачівського району.

Загорання помітили власники приватного обійстя, які о 05:26 повідомили про подію до служби порятунку «101».

Для ліквідації загорання задіяли одне відділення державного пожежно-рятувального поста с. Велика Добронь. Насамперед вогнеборці вивели з палаючого хліва порося та 45 курей, аби вони не задихнулися. О 05:50 бійці ДСНС локалізували загорання, не давши вогню поширитися на житловий будинок, до якого була прибудована надвірна споруда. Через 10 хвилин пожежу вдалося повністю ліквідувати.

Що стало причиною появи вогню – наразі з’ясовують правоохоронці. Серед імовірних версій – коротке замикання електропроводки на горищі надвірної споруди. Внаслідок пожежі вогонь знищив 0,5 тонни сіна, шифер і дерев’яну обрешітку, а також пошкодив перекриття й стіни будівлі. Завдані збитки встановлюються,- пише У ДСНС України у Закарпатській області.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *