На Рахівщині турист з Івано-Франківська мало не відрубав собі ногу

КарпатиО 21:55 7 жовтня в оперативно-рятувальну службу Рахівського району повідомили, що в лісовому масиві неподалік прикордонного поста “Богдан”, на полонині Довга травмував собі ногу 24-річний мешканець м. Івано-Франківськ.

З’ясувалося, що ввечері, 7 жовтня, проходячи гірськими стежками Карпат, шестеро туристів вирішили зупинитися на ночівлю в районі прикордонного поста. 24-річний Віталій зайнявся заготівлею дров для багаття. Під час розколювання чергового поліна, через власну необережність, потерпілий сокирою травмував собі праву ногу. Зрозумівши, що через рану хлопець самостійно пересуватися не зможе, учасники групи вирішили звернутися за допомогою до рятувальників.

Для пошуку та транспортування потерпілого, до місця події було направлено рятувальників Рахівської гірської пошуково-рятувальної групи. У телефонному режимі вони визначили місце перебування туристів й близько другої ночі дісталися до них. Потерпілому негайно було надано першу невідкладну допомогу й спочатку на носилках, а згодом на автомобілі було транспортовано до м. Рахів. О 04:45 з травмованим вже працювали медики Рахівської центральної районної лікарні.

Інші туристи продовжили свою подорож.

З метою попередження випадків травмування людей у горах, Управління ДСНС України у Закарпатській області звертається до відпочиваючих вжити всіх необхідних заходів безпеки аби відпочинок у мальовничих Карпатах не закінчився неприємними враженнями та спогадами.

У ДСНС України у Закарпатській області

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *