На Рахівщині хочуть “реанімувати” безгосподарного начальника освіти (ДОКУМЕНТ)

За керівництва начальника відділу освіти Рахівської РДА Богдана Григірчака в 2009р. відділом освіти Рахівської РДА повернуто в бюджет держави як “невикористані кошти” понад 1500000грн.(один мільйон п’ятсот тисяч).

Здавалося б прекрасний господарник, не розікрав бюджетні кошти. Я б згодився з цим якби не декілька але……..

1.ЗОШ с.Кваси просила виділити кошти на проектну документацію для будівництва сучасної школи. Потрібно було 4 роки щоб гроші знайшлися, але в 2009р. керівник відділу не рахував за потрібне виділити ці кошти із бюджету.
2.Більше десяти разів відділ освіти Рахівської РДА не реагував на листи застереження директора Богданнської ЗОШ I-IIIст. Абеле С.І. на те, що школа потребує негайної заміни електропроводки в шкільних корпусах, яка фізично зносилась та не відповідає вимогам, та є небезпека пожежі.
Але грошей так і не знайшлося, а школа згоріла, завдяки “фаховості та господарності” керівника відділу освіти Рахівської РДА Григірчака Богдана Юрійовича.

Переписка між керівництвом школи та відділом освіти підтверджує недбалість, не фаховість та зловживання службовим становищем керівника відділу освіти Рахівської РДА.

Окрім того, всі навчальні заклади району неодноразово звертались до відділу освіти з прохання виділити кошти на поточні ремонти в приміщеннях та класах. І що б Ви думали? Грошей в бюджеті не було а ремонти проводилися коштом батьків.

Одночасно з вищеперерахованим, відділом освіти за керівництва Богдана Григірчака було виділено кошти 300000(триста тисяч) грн. на проектно-кошторисну документацію для будівництва ЗОШ в с.Біла Церква, де гроші пішли а документації по сьогодні немає.

Звичайно, начальник відділу освіти Рахівської РДА за свою недбалість, фахову не відповідність та злочинну діяльність на посаді керівника відділу освіти Рахівської РДА уник відповідальності тому, що “економний господарник” котрий повертає гроші в державний бюджет є “взірцем” посадовця в очах системи. Але чи потрібен такий посадовець учням, батькам та підлеглим в кінці кінців?

Все міняється але система залишається незмінною і незважаючи на партійну приналежність, фахову відповідність, попередні досягнення своїх служивих вона підбирає лише за одним критерієм, а саме вірою і правдою служити керівництву та виконувати “безропотно” всі вказівки, інакше чим можна пояснити велике бажання керівника Рахівської РДА Ірини Вербіцької (представник БЮТ) реанімувати “заслуженого” Григірчака Богдана Юрійовича на посаді начальника відділу освіти Рахівської РДА?

Не хочу вірити, несмію навіть припустити, що після Майдану, після очищення влади можуть бути замішанні гроші.

Документи додаються.

акт обстеження школи 2008р.

рішення Богданської с.ради до ОДА № 90.2011р. Акт пожежників 09.11.2011р. деп.зв.№ 126 по школі дефектний акт 2010р. лист до Рахівської райради і РДА, Освіти № 99 .2009р. лист інформація по Богданській школі № 377 .2010р.

акт

 

4 comments

maria says:

Школа в Бребої згоріла не з вини Грегірчака Б.Ю.,а з вини директора школи Абеле С.І. В групі ПД учні відкрипи грубу і вугілля випало у ящик від дров. На це ніхто не звернув увагу, техробітниця прибрати того дня не прийшла. А вночі загорілася школа і коли збіглися люди, то світло було, хоч пожежа палала.Виключили світло люди.Злощасний голова Ференц П.П. постарався замести сліди, щоб не пострадав вірниий завгосп школи і директорка, з якими провертав чималі афери. Розслідування не проводив ніхто, це підтверджують 40 жителів Бребої.А що не виділяв на Богданську школу, то лише тому, що тут хапуги прибирали все до рук і до школи мало що доходило.

Терпець урвався! says:

Хотілося би просто по пунктам розібрати всі наклепи цієї статейки, хоча кожна нормальна людина зрозуміє, що всі звинувачення безпідставні і надумані, давайте тоді згадаємо всіх начальників відділу освіти, починаючи із 70-х років, адже саме від цього часу у Богдані “будується” школа. Що ж, почнемо!
Комусь, а власне зрозуміло кому, хочеться показати обізнаність по бюджетним питанням, однак як можна бюджетні кошти повернути в бюджет – ніяк не зрозуміло?!Ці кошти залишаються не використаними. Якщо ви не фахівець, то не лізьте туди, де ви не компетентні і не вводіть в оману інших!
Вказаний акт обстеження Богданської школи за 2008 р. обов’язково складається тоді, коли розробляється документація на будівництво школи. А листи-звернення про поточні ремонти здаються кожною дирекцією. А оскільки наша країна останні 10 років живе в стані економічної кризи, і бюджетні кошти- це тільки плани на папері, а реальних грошей не було, дякувати Богу, що працівники отримували зарплатню. І при чому тут Грегірчак Б.Ю.? Начальник освіти не відповідає за корпуси всіх районних навчальних закладів, для цього і є керівники на місцях із своїми підлеглими.
Жителі Богдана, а особливо вчителі без труднощів вгадають тут почерк славного дуету, яким їсти не дай, а дай написати позов до суду, наклеп у газету, бо до реальної роботи вони не здатні. Панове, ви взяли не ту ноту, знову фальстарт! Ви були при владі та нічого корисного не зробили, крім як втратили авторитет між людьми, схаменіться! Звичайно, я можу помилятися у тому, хто автор цього шедевру, але наведені документи позбавляють сумнівів. Чому ж ви,поборники правди не наважилися підписати цю статтю своїм іменем, стільки ж сил поклали, ксерокси робили ще з 2008 року, мабуть, у вас вдома вже не одна кімната під архів відведена..Писарики і сударики,це – єдине на що ви здатні!Ганьба!
Хочеться сказати, що пан Грегірчак чи не єдиний керівник освіти , якого можна назвати одним з найкращих господарників, зі своєю власною думкою, який без проявів злочину, фахово, не зловживаючи службовим становищем, працював на благо освіти. Такі керівники дійсно потрібні і учням, і батькам, і підлеглим!

Тарас says:

Так так, Григірчак Богдан це повний хабарник!!! Будучи начальником освіти за 2тисячі доларів США незаконно забрав уроки у вчителя фізкультури САС села Луги Рахівського району та надав вчительці Томенюк і лише дякуючи начальнику облосвіти цьому вчителю САс були повернуті уроки і скасований незаконний наказ Григірчака. І таких призначень за гроші Григірчак зробив дуже багато! Чи може висвітлити як Григірчак із Качуром Борисом розкрадали освітянські гроші??? Чи як Григірчак із Качуром нажилися за рахунок чешських грошей Височіни на школі в с.Лазіщина??? Є дуже багато фактів по цьому хабарнику Григірчаку, але поки чекаю на призначення, а якщо таки переможуть Григірчакові гроші то МВС роботи буде мати достатньо!!!

123 says:

Севчиха не краща,лише тупіша-http://firepic.org/images/2015-02/27/q63lj0alsc18.jpg

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *