На Хустщині скандали в ОВК №71

ХустЖити по –новому
Зловживати по-старому ?
Цією статтею ми хочемо привернути увагу до розподілу коштів в ОВК №71 . Адже в той час коли ми маємо конфлікт на сході та час коли йде мова про кардинальне оновлення влади ,- будь-які зловживання з бюджетними коштами є злочином не тільки проти держави а й проти тих ідей , які були реалізовані під час подій на Майдані.
Діяльність нашої робочої групи розпочалася з того , що до нас , 20.10.2014 як уповноважених осіб на позачергових парламентських виборах , звернулися за допомогою двоє членів ОВК №71 від ВО «Свобода» Дякун Ю.В. та Орос М.Д. які повідомили , що в ОВК №71 є всі передумови для зловживань бюджетними коштами і необхідно провести певну роботу для упередження цих зловживань.
Далі наводимо хронологію
18.09.2014 року відбулося засідання ОВК №71 ( протокол №3 ОВК №71 від 18.10.2014 р. ) на якому Орос М.Д. запропонував закупити матеріально-технічні цінності для ДВК на конкурсній основі а зекономлені кошти просити ЦВК направити в АТО .( зокрема премію яку вони могли отримати ) це питання поставлене на голосування і ось результат .
В голосуванні брали участь 11 членів ОВК
ЗА – двоє Орос М.Д. , Дякун Ю.В.
ПРОТИ
1) Марущак М.В
2) Штенгель І.О.
3) Скомаровська М.Л.
4) Калинич М.Ю.
5) Плиска І.Д.
6) Прибуш В.М.
7) Шпілька С.В.
8) Анишинець О.О.
9) Влезько А.І. – комуніст
Пропозиції Ороса М.Д. затвердити перелік необхідних матеріалів і товарів і провести конкурс по закупці – заблоковано . ( подробиці в протоколі )
Також протоколом вся відповідальність по складанню договорів покладена на голову ОВК – Марущак М.В. голосуванням 9-ти з 11 присутніх.
15.10.2014 р. – на Іршавських дільницях роздано канцтовари . Після 18.00 год. В ОВК розпочали пакувати канцтовари для Хустських та Тячівських ДВК. В цей час в приміщення де це відбувалося зайшла Дякун Ю.В. і побачивши мізерну кількість канцтоварів ,- зауважила , що канцтоварів мало , зробила опис того що знаходиться в пакетах та зробила фотографії.
16.10.2014 р. – роздані канцтовари на Хустських та Тячівських дільницях по відомостях.
17.10.2014 р.- створена робоча група в складі Маді І.А. , Грица С.М., Орос М.Д., Дякун Ю.В. для фіксації процесу використання коштів виділених 71-й ОВК для проведення виборів .
В ході чого
– Направлені звернення в ОВК
– Направлені запити в ОВК та ДВК
– Зафіксована кількість канцтоварів які роздані на ДВК та встановлена їхня вартість
– Зібрані акти з ДВК в яких вказано перелік канцтоварів які вони отримали
– Роздані пам»ятки головам ДВК про норми забезпечення ДВК
Звісно , що в ході цієї роботи не обійшлося без неприємностей , а саме ,-
Відсторонено від роботи членів ОВК від ВО « Свобода» Орос М.Д. та Дякун Ю.В. , причому це відсторонення сталося за ініціативи самої ВО «Свобода», вони самі відсторонили своїх членів ОВК № 71 . Як повідомив керівник обласної ВО « Свобода» ,- заміна відбулася внаслідок скарг на дії Дякун Ю.В. та Орос М.Д. зі сторони ОВК №71 , ніби-то вони своїми діями «зривають» вибори .
Запитання свободівцям – це так ви захищаєте своїх людей які вірою та правдою служили вам не один рік ? Словам представників Опозиційного Блоку ви вірите а своїм побратимам ні ?
На нас також поступали «віртуальні» скарги , але коли ми зайшли в ОВК та включили відео фіксацію , то Марущак Н.В. не надала нам інформацію про наявність скарг .
Висновки
– Основні питання які необхідно перевірити
1- Норма і видані по факту канцтовари відрізняються . Чому канцтовари видавалися по відомостям а не по актам з переліком виданого ? По нормі на середню дільницю на закупку канцтоварів виділено 842 грн. по факту видано до 130 грн. по роздрібним цінам .
2- З ким складені договори на виготовлення вивісок ? Прослідкувати рух коштів.
3- З ким складені договори на виготовлення та облаштування кабінок , скільки грошей на це виділено і скільки фактично освоєно . На облаштування кабінок для голосування на середню дільницю по нормам виділено 570 грн. , по факту на всіх перевірених ДВК є проблеми з облаштуванням кабінок , використовуються матеріали з попередніх виборів або закуплені та встановлені власними силами без участі ОВК.
4- Хто постачальник пального і по якому розрахунку воно видавалося ?
5- Чи був автомобіль для ОВК , де він використовується і скільки пального на нього використано ?
Поки ще рано говорити про якісь зловживання до закінчення виборів але всіх бажаючих на цьому наживитися попереджаємо ,- ми уважно фіксуємо всі витрати і в разі порушень будемо звертатися у всі можливі інстанції по перевірці законності розподілу коштів .
Всіх членів ОВК та ДВК , інших учасників виборчого процесу закликаємо звірити витрати ОВК №71 до чинного законодавства а саме до додатка №2 постанови ЦВК від 11.09.2014 р. №917
Всіх небайдужих просимо залучатися до нашої роботи.
Чекаємо звіт голови ОВК по витрачених коштах.
Вся супровідна документація по мірі можливості буде завантажена на сторінці в фейсбук – Грица Семен.
25.10.2014 року. Хустський осередок
«Об»єднання» Самопоміч»

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *