Categories Новини

На День Незалежності з балкона Закарпатської ОДА щодвігодини звучатимуть урочисті фанфари

Народна До 25-ї річниці Незалежності України Закарпатська обласна державна адміністрація підготувала цілу низку урочистих заходів, перші з яких розпочнуться ще до офіційного святкування.
У п’ятницю, 19 серпня, о 14.00 у фойє Закарпатської ОДА відкриється приурочена до Дня Незалежності виставка картин заслуженого художника України Тараса Данилича.
У суботу, 20 серпня, о 10.00 в урочищі Кам’янка на Синевирському перевалі в Міжгірському районі закарпатські лісоруби змагатимуться за звання найкращого. Переможці представлять Закарпатську область на Всеукраїнському конкурсі вальників лісу.
У неділю, 21 серпня, в с.Синевирська Поляна Міжгірського району відбудеться обласний фестиваль “На Синевир трембіти кличуть”, на якому очікують тисячі туристів з усієї України. Усі вони зможуть взяти участь у видовищній ході майже 800-метровим шляхом угору, до основної локації свята – Синевирського озера. Спеціальними гостями фестивалю стануть Національний академічний ансамбль пісні і танцю “Гуцулія” та “золотий голос” вітчизняної естради, народний артист України Василь Зінкевич, котрий присвятить виступ 50-річчю власної творчої діяльності та 45-річчю від створення першого українського мюзиклу “Червона рута”. Відкриття фестивалю – о 14.00.
У понеділок, 22 серпня, об 11.00 керівник області Геннадій Москаль у приміщенні ОДА вручить державні нагороди видатним закарпатцям. А о 14.00 Василь Зінкевич дасть святковий концерт на сцені Закарпатського обласного українського музично-драматичного театру. Вхід на концерт вільний, а телеглядачі зможуть побачити виступ “зірки” в прямому ефірі телеканалу “Тиса-1” (філії НТКУ “Закарпатська регіональна дирекція”).
У вівторок, 23 серпня, в обласному центрі Закарпаття відбудуться урочисті заходи, присвячені Дню Державного Прапора. Святкування почнеться о 9.30 на площі перед Закарпатським обласним українським музично-драматичним театром. Звідси пройде хода зі 100-метровим прапором до площі Народної, де відбудеться урочисте підняття національного стягу.
У середу, 24 серпня Ужгород першим з українських міст почне святкування Дня Незалежності з молитви за Україну. О 6.00 на території Ужгородського замку відбудеться акція “Зустріч сонця із заслуженим академічним Закарпатським народним хором” на честь 25-річчя Незалежності України. Зустріти сонце молитвою за Україну в день народження нашої держави Закарпатський народний хор запрошує всіх ужгородців і гостей міста.
Цього ж дня в м.Берегово на вул.Шевченка (центральна частина міста)  о 10.00 – урочисте відкриття пам’ятника Тарасу Шевченку.
А в Ужгороді цього ж дня, 24 серпня, відбудеться довгоочікуване відкриття оновленої Ужгородської дитячої вузькоколійної залізниці. У перший рейс локомотив поведуть голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль та начальник Львівської залізниці Іван Груник. Початок відкриття – 11.00 (час попередній, тому можливі зміни, про які буде повідомлено додатково).
На площі Народній урочистості до Дня Незалежності почнуться о 9.00. У програмі – пряме телевізійне включення з Києва з виступом Президента України та всеукраїнський флешмоб «Співаємо Державний гімн України».
Цього ж дня на площі Народній з’явиться бездротовий Wi-Fi-доступ до інтернету.
А родзинкою святкування стануть урочисті фанфари з балкону ОДА на тему відомої пісні «Верховино, світку ти наш» у виконанні естрадно-духового оркестру обласної філармонії. Фанфари звучатимуть 24 серпня щодвігодини – о 10.00, 12.00, 14.00, 16.00, 18.00 та 20.00.
Прес-служба Закарпатської ОДА

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *