На Берегово очікує екологічна катастрофа?

20 грудня 2013 року відбулася чергова 29-а сесія Берегівської міської ради. Одне з питань, винесених на голосування, викликало суперечку серед депутатського корпусу.

Мова йшла про рішення, згідно з яким товариству з обмеженою відповідальністю «Нумінатор» (директор Тіба М.Я.), передається земельна ділянка загальною площею 16 га. на північно-східній околиці міста (район вул. Фабричної) у оренду на 49 років. За це рішення проголосувало 19 депутатів міської ради та голова Берегівської міської ради Золтан Бабяк. В унісон голосували, як завжди, фракції Партії регіонів та УМДС (ДПУУ).

Отже, підприємство “Нумінатор”, яке пов’язують з активами нардепа І.Гайдоша, відтепер матиме змогу безперешкодно добувати пісок практично у межах міста за досить скромну суму. Але навіть не це обурило берегівчан та деяких депутатів.

“Нібито аргумент “залізний” – усе робиться для блага міста: і робочі місця, і плата за оренду в розмірі 8 % річних від нормативно грошової оцінки земельної ділянки, – зазначають депутати фракції Єдиний Центр. – Але те, що чекає місто, особливо околиці, вже через кілька років – іншим депутататм мабуть байдуже. Уже тепер мешканці мікрорайонів Запорізької вулиці, Лоняї, Мукачівської скаржаться, що значно знизився рівень води у криницях, вода стала жовтою, тріскаються стіни будинків, осідають фундаменти. Це наслідок того, як кажуть знаючі люди, що йде значна викачка  піску: вода стікає у новостворені озера, зникає піщаний фільтр, в глибинах утворюються пустоти, плавуни. Що нас чекає через 40 років ніхто не знає. То нехай берегівці знають своїх героїв. І роблять висновки на майбутнє …”

Мукачево.net

Залиште відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *