Мукачівця, який не тільки вживав амфетамін, але й заохочував до цього інших, затримала міліція

наркотикиСпівробітники сектору боротьби з незаконним обігом наркотиків Мукачівського міського відділу міліції затримали 23-річного місцевого жителя за збут та схиляння до вживання психотропної речовини – амфетаміну.

23-річний мукачівець, який останнім часом займався «темними справами» з продажу наркотиків, потрапив у поле зору правоохоронців. Хлопець, який працював на престижному підприємстві, вирішив підзаробляти у такий спосіб.

Як повідомили оперативники сектору по боротьбі з незаконним обігом наркотиків, хлопець посеред дня на одній із об`їздних вулиць міста пропонував вжити і продав знайомому – потенційому постійному клієнту заборонений білий порошок. Юнак розповідав про відчуття від вживання психотропної речовини. Після цього показав як її вжити і безкоштовно дав спробувати.

В іншому випадку, так само працівники міліції встановили, що у одній із кав`ярень міста, хлопець запропонував амфетамін і показав як це робити своєму знайомому. Згодом йому ж і продав психотропну речовину.

Раніше мукачівець не притягувався до кримінальної відповідальності. Проте схильність до вживання наркотиків згубно вплинула на нього. Наразі встановлено і джерело, звідки юнак купував для себе і подальшого продажу психотропну речовину.

Відомості про дану подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Слідчий міськвідділу відкрив кримінальні провадження за ч. 1 та 2 ст. 315 Кримінального кодексу України (схиляння до вживання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) та ч. 1 ст. 307 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів). За таке правопорушення затриманому загрожує до 12 років позбавлення волі.

Наталія Машіко, Мукачівський МВ УМВС

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *