Мукачівські роми обікрали підприємство на 15 тисяч гривень

металобрухт«На гарячому» правоохоронці Мукачівського міськвідділу разом з працівниками підприємства затримали зловмисників, які кіньми на гужовому возі перевозили крадений метал. Сума викраденого, за показами власників, склала близько 15 тисяч гривень.

До чергової частини Мукачівського міськвідділу міліції близько 18 години надійшло повідомлення від інженера підприємства про те, що невідомі проникли на територію заводу і винесли металобрухту на значну суму. Також чоловік повідомив, що зловмисники вивозили метал кіньми, адже залишили після себе слід.

Старший дільничний інспектор міліції Михайло Лукачина одразу зрозумів, що це справа рук мешканців мікрорайону міста «Бороктелеп». Більшість тамтешніх безробітних мукачівців саме у такий спосіб заробляють собі на життя.

Того ж дня, ще з повним возом металу, працівники міліції спільно з працівниками підприємства викрили правопорушників. Їх виявилось двоє. Як розповіли чоловіки, один зносив метал до возу, інший вантажив, а далі намагався збути до пункту металоприйому. Однак не встигли – на заваді стали правоохоронці, які вилучили крадене і повернули власнику.

За даним фактом слідчим міськвідділу відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.185 Кримінального кодексу України (Крадіжка з проникненням). Раніше судимим мукачівцям загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років.

Водночас правоохоронці звертаються до власників пунктів прийому металобрухту з проханням співпрацювати з правоохоронними органами. Адже, приймаючи крадене, ви сприяєте зловмисникам, які комусь завдали шкоди. Виявлені у пунктах прийому металобрухту крадені речі вилучають, а гроші власникам таких пунктів навряд чи хтось поверне, – повідомляє Наталія Машіко, Мукачівський МВ УМВС.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *