Мукачівська міська рада грубо порушує Конституцію України

мукачевоВчора, у переддень Дня Конституції України мав можливість бути безпосереднім учасником спроби подати та зареєструвати колективну заяву-звернення групи мешканців одного з районів міста Мукачево, як виборців до свого депутата через апарат міської ради міста (не виконавчий комітет!).Повідомив у мережі Фейсбук громадський діяч Юрій Поляк.
Не доцільно перераховувати скільки разів мала місце подібна спроба раніше, – скажемо, це вже система. Складається враження, що у дивний спосіб депутати винайшли можливість “ховатися” від своїх виборців, використовуючи адміністративні можливості такого свого апарату ради. Зауважу, що при спробі зареєструвати таке письмове звернення виборців саме до свого депутата в адміністративному порядку, неможливо реалізувати ані через кабінет №8 даної установи, де реєструються заяви громадян до органу влади в загальному порядку, ані через загальний відділ міськвиконкому, який, виявляється, реєструє письмові звернення лише безпосередньо на ім’я міського голови, ані в апараті міської ради, де є штатні працівники з переліком своїх функціональних обов’язків, обідньою перервою, зарплатою… .

То як, друзі, маємося із вимогами ст. 40 Конституції України про наші права БЕЗПЕРЕШКОДНО звертатись до органів державної влади, органів місцевого самоврядування (депутати міської ради, які і є його представниками). Вибори ж закінчились давно, а де ще до чергових!?
З ДНЕМ КОНСТИТУЦІЇ!!!

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *