Москаль: «Якщо Мукачівська міськрада не виконає рішення суду, її буде розпущено Верховною Радою України»

        21 квітня Мукачівський міськрайонний суд задовольнив позов Закарпатської облдержадміністрації до Мукачівської міськради щодо фінансування трьох мукачівських профтехучилищ. Як уже повідомлялося, суд визнав рішення міськради про бюджет на 2016 рік незаконним і зобов’язав міськраду прийняти новий бюджет міста, який відповідатиме чинному законодавству України й враховуватиме кошти на фінансування профтехучилищ. Надаємо постанову суду для ознайомлення з громадськістю.
– Панічні заяви Мукачівської міськради про те, що рішення суду було прийнято «після неймовірного тиску на суддю з боку голови ОДА», і що тепер «місто не може фінансувати жодні видатки – без грошей можуть залишитися медики, освітяни, будуть припинені всі соціальні виплати, всі роботи в місті зупиняться» – і близько не відповідають дійсності, – зазначає Геннадій Москаль.
– По-перше, з самого початку ми заявили судді відвід, який він відхилив, тому про жоден тиск не може бути й мови. По-друге, у Мукачівської міськради були всі можливості донести суду свої аргументи, однак ніхто з її представників на засідання не з’явився без поважних причин. По-третє, нагадаю мукачівським юристам, що у випадку неприйняття чи скасування бюджету фінансування всіх захищених статей (які включають зарплату, стипендії, видатки на медикаменти, енергоносії тощо) все одно здійснюватиметься за бюджетом 2015 року. Тому «страхіття» про те, що всі роботи в місті зупиняться, – звичайна демагогія.
Мукачівська міськрада зобов’язана прийняти новий бюджет, що врахує фінансування профтехосвіти, як це зробили інші міста обласного підпорядкування на Закарпатті. Якщо ж міськрада відмовиться це зробити, Верховна Рада України розпустить її за невиконання рішення суду і призначить у Мукачеві позачергові вибори.

Постанова Мукачівського міськрайонного суду від 21 квітня направлена в Комітет Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування. Який і розглядатиме питання про розпуск Мукачівської міськради.

13ab1132160c8910408a9c16cb3f6bf6

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *