Медики та працівники воєнкомату радилися в Ужгороді

нарадаПроблемні питання проходження медичних оглядів військовозобов’язаних обговорювали в Ужгороді на спільному засіданні керівництво Закарпатського обласного військкомату, обласного управління охорони здоров’я, представники ВДСБЕЗ МВ УМВС України, облуправління СБУ, керівники райвідділів охорони здоров’я, ЗОКЛ ім. А.Новака, Мукачівської ЦРЛ та лікарі обласного військового комісаріату, ЛЛК та ВЛК.

Аналізуючи виконання завдань військового комісаріату під час четвертої хвилі мобілізації обласний військовий комісар Іван Васильцюн відзначив, що із 1110 чоловік, яким було вручено повістки, до військкоматів області звернулось тільки 450. З них вже пройшли лікарську комісію 207 чоловік і визнані придатними для служби 149. Ще 184 чоловіки зараз проходять додаткові медичні обстеження в лікарнях.

Іван Васильцюн наголосив на необхідності чіткої координації дій та оперативного обміну інформацією між головними лікарями медичних закладів, де проводиться обстеження мобілізованих і військкоматами області.

Під час обговорення в.о. начальника УОЗ Закарпатської ОДА Володимир Кузьмик наголосив на персональній відповідальності лікарів,які проводять обстеження мобілізованих. Окремо оговорювалось питання щодо особливостей роботи ВЛК у період мобілізації. Зокрема,  лікарем військового комісаріату Василем Мазуром було наголошено, що додатково до обов’язкових обстежень особи старші за 40 років  повинні пройти    вимірювання внутрішньо очного тиску, ЕКГ та дослідження крові на цукор.

Заступник начальника УОЗ  Тетяна Міцьо звернула увагу колег-медиків на особливості проходження медичного огляду призовниками, контрактниками та мобілізованими. Також Т.Міцьо повідомила , що для потреб АТО буде мобілізовано 33 медичних працівника. З них –  четверо хірургів, один психіатр, а решта  – лікарі лікувальних спеціальностей (терапевти, сімейні лікарі, інфекціоністи тощо).

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *