Лунченко злякався Правого сектору?

лунченкоВчора, 21 березня, синхронно на декількох закарпатських інтернет-ресурсах з’явився лист закарпатського “губернатора” Валерія Лунченка до керівництва держави з проханням вплинути на представників “Правого сектору” Закарпаття. На думку голови Закарпатської ОДА представники цієї організації займаються самоуправством та безпідставно змушують писати чиновників заяви на звільнення. Останньою краплиною, яка заставила Валерія Валерійовича написати такого листа, стало захоплення представниками “Правого сектора” корумпованого прокурора Кайла. Через певний проміжок часу цей лист, майже одночасно, зник з закарпатських видань. Що це значить? “Губернатор” Лунченко злякався “Правого сектору”, чи вирішив дружити з радикалами?

Нижче на розсуд читачів подаємо текст звернення.

Вельмишановні Олександре Валентиновичу та  Арсенію Петровичу!

Змушений поінформувати Вас, що в Закарпатській області радикально налаштовані течії та угрупування не усвідомлюють стану, в якому на сьогодні перебуває держава. Замість єднання та консолідації, пошуку прогресивних шляхів виводу із застою економіки, підняття авторитету органів державної влади, вони намагаються дестабілізувати ситуацію, що призводить до несвоєчасного виконання поставлених керівництвом держави завдань.

Зокрема: 22 лютого цього року учасниками акції протесту та активістами Правого сектору в Закарпатті було затримано керівника Чопської митниці С. Харченка, якого примотали скетчем до стовпа і під відповідним психологічним тиском змусили написати заяву на звільнення з посади; 6 березня цього року біля адмінбудівлі Управління МВС України в Закарпатській області відбулося зібрання громадян з приводу незгоди щодо призначення на посаду начальника УМВСУ в Закарпатській області полковника міліції Турдая В.І., який у подальшому, під тиском Правого сектора написав заяву про звільнення з посади; 12 березня цього року до 10 осіб у комуфлірованій формі, які назвалися представниками громадської організації Правий сектор, вимагали від голови Закарпатського окружного адміністративного суду Шешені О.М., звільнити займану посаду за власним бажанням. Після чого приміщення суду було заблоковано представниками Правого сектора та порушено його функціонування; 20 березня цього року біля адмінбудівлі Закарпатської обласної державної адміністрації відбулося мирне зібрання громадян, які виступили проти призначень сумнівних осіб на посади голів райдержадміністрацій області. Громадянами висловлювалися власні думки і прагнення щодо прийняття вірних рішень стосовно призначень керівників районів. Однак під психологічним тиском представників Правого сектору та громадськості, напередодні призначений перший заступник прокурора Закарпатської області Кайло І. Ю. написав заяву про відсторонення його із займаної посади на період проведення відповідного розслідування.

У такій обстановці, що створюється угрупуваннями Правого сектору, без будь-якого взаєморозуміння та встановлення необхідної дисципліни, забезпечити стабільність діяльності органів державної влади та виконання завдань, визначених керівництвом держави, вкрай складно.

Враховуючи зазначене, прошу Вас, вельмишановні Олександре Валентиновичу та Арсенію Петровичу, провести робочу зустріч з керівниками Правого сектору та самооборони з питань визначення подальших дій із забезпечення стабільної роботи органів державної влади регіонів. У разі необхідності утворити тимчасову комісію за участі представників Генеральної прокуратури, провести перевірку з метою надання правової оцінки їх діям та ситуації, що склалася.

З глибокою повагою Голова державної адміністрації В. Лунченко

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *