Лунченко просить 100 мільйонів на дорогу в Берегові

лунченкоЗ відповідним листом голова Закарпатської обласної державної адміністрації Валерій Лунченко звернувся до Прем’єр – міністра України Арсенія Яценюка. У листі, зокрема, прохання дати доручення профільним міністерствам та відомствам опрацювати питання про виділення у 2014 році з державного бюджету коштів у обсязі 100 млн. грн.. для продовження будівництва об’їзної автомобільної дороги м. Берегово та с. Астей до міжнародного автомобільного пункту пропуску «Лужанка».
Будівництво цієї автомобільної дороги розпочато у 2008 році, відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України. Згідно з цим розпорядженням передбачалося завершити будівництво об’єкта у 2010 році, кошторисна вартість якого становила 148 млн. 933 тис. 400 гривень у цінах 2007 року.
Паралельно, з метою завершення робіт на даному об’єкті, облдержадміністрацією спільно з Державним агентством автомобільних доріг України опрацьовується з представниками угорського уряду питання щодо залучення кредитних коштів під державні гарантії від кредитора – ЗАТ «Угорський Експортно – Імпортний Банк», який висловив готовність про його надання. Однак, через невідповідність українського законодавства та вимог банку, кінцеве рішення щодо надання кредиту поки що не прийнято.

Прес – центр ОДА

 

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *