Кубок України з художньої гімнастики приймає Ужгород

гімнастикаОбласний центр приймає імениті змагання вдруге

У середу, 12 лютого, в спортивному комплексі «Юність» відбулося офіційне відкриття Кубка України з художньї гімнастики. Під час урочистої церемонії присутніх привітав і очільник краю Олександр Ледида.

Також участь у відкритті взяли заступник директора департаменту освіти і науки, молоді та спорту-начальник управління молоді та спорту облдержадміністрації Віталій Ерфан, президент Федерації художньої гімнастики України Альбіна Дерюгіна, президент Федерації художньої гімнастики Закарпаття Валентина Плавайко, головний суддя змагань Ольга Шевченко, чемпіонка світу Ганна Різатдінова, інші представники збірної України, збірних областей та гості свята.

Керівник краю Олександр Ледида привітав усіх спортсменів:

– Художня гімнастика сьогодні – це не просто вид спортивних змагань. Це поєднання краси, жіночності, відчуття ритму та виховання естетичної духовності. Наразі на території регіону діє дві спортивні школи, в яких  працюють відділення художньої гімнастики, і два спортивні клуби. Загалом, у них займаються 250 дівчат і, відрадно, що з кожним роком популярність цього виду спорту тільки зростає.

У свою чергу Альбіна Дерюгіна зазначила:
– Я з великим задоволенням приїхали до Ужгорода. Адже тут створені всі умови для проведення змагань високого рівня. Якщо порівняювати з першим Кубком, тох хочу зазначити, що нинішні умови є на багато кращими. Помітно, що в області велику увагу приділяють саме розвитку юнацького спорту. Федерація гімнастики завжди підтримувала і буде підтримувати всі намагання розвивати цей чудовий вид спорту, щоб наші дівчата й надалі прогресували.

Кубок України з художньої гімнастики проходитиме в Ужгороді вже вдруге, з 12 по 15 лютого. У змаганнях з художньої гімнастики візьмуть участь понад 200 учасниць, з яких 25 є найсильнішими спортсменками -кандидатами у майстри спорту.

У програмі змагань – багатоборство в індивідуальній програмі та в групових вправах.
Прес-центр ОДА

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *