Кошицький аеропорт пропонує закарпатцям низькі ціни на авіаквитки

кошіцеЗ Кошице до Мілана можна долетіти за 15 євро, до Лондона – за 30, до Києва – за 70

Сьогодні в Ужгороді відбулася прес-конференція Генерального консула Словаччини в Ужгороді Янки Бур’янової та представників влади міста Кошице, на якій закарпатським журналістам презентували можливості Словаччини для закарпатців.

Янка Бур’янова наголосила, що Закарпаття і Словаччина дуже близькі, проте зв’язки і співпраця між нами можуть бути ще тісніші.

Томаш Янчуш заступник голови правління компанії «Аеропорт Кошице», розповів, що має амбіцію стати міжнародним аеропортом для закарпатців. Це другий за величиною аеропорт Словаччини, приватний аеропорт. В січні 2013-го року було лише 3 напрямки – Братислава, Відень і Прага, але з вересня 2013-го року додався ще один маршрут – в Лондон. Зараз компанія «Візейр» у Лондон уже літає 10 разів на тиждень і коштує політ до столиці Британії 30 євро.

На грудень 2014-го року аеропорт Кошице посів 3-е місце за темпами розвитку в Європі. З травня нинішнього року вже здійснюється рейс до Києва. До столиці України політ із Кошице триває годину і 10 хвилин, квиток коштує 70 євро.

В останній місяць відкрилися лінії Кошице-Мілан і Кошице-Шеффілд. І зараз є можливість відкриття нових ліній, завдяки тому що «Візейр» має постійне представництво в Кошице.

Цікаво, що ціни польотів зовсім невисокі — з Кошице до Лондона політ коштує 30 євро, до Мілану – від 15 євро, до Шеффілда – від 25 євро…

Час Закарпаття

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *