Кіпр – каталізатор паніки серед олігархів

кіпр

КІПР – КАТАЛІЗАТОР ПАНІКИ СЕРЕД ОЛІГАРХІВ

Вчора, з самого ранку, дорогі співгромадяни, в наших Фірташів, Коломойських та інших олігархів – вибух мозку. З чим вас вітаю. Спровокували його повідомлення ЗМІ з Кіпру – «Банки Кіпру закриті в понеділок, 18 березня, у зв’язку з національним святом. За інформацією низки інших ЗМІ, кіпрські банки не будуть працювати до п’ятниці. Також Кіпр погодився на одноразове стягування податку в розмірі 6,75% на вклади в банках об’ємом до 100 тисяч євро й 9,9% – на всі інші вклади. Напередодні кіпрські ЗМІ повідомили, що Центральний банк Кіпру заборонив до подальших вказівок усім кіпрським банкам будь-які грошові перекази і платежі, як у країні, так і за кордоном, у тому числі в рамках одної кредитної установи.»

Таким чином, тиха безподаткова гавань, в яку перетворився Кіпр за останніх 20 років для мільярдерів, як України, так і всіх країн СНД не те що заштормило, а затайфуніло.

Адже це весело – крихітний європейський острів заради підвищення ліквідності власних банків і порятунку від дефолту Держави вирішує провести логічну загалом-то операцію – зістригти 10% з місцевих внесків, та  спрямути їх на загальне зміцнення фінансової системи.

Само собою, що таке рішення викликає лють у місцевого населення, яке “грабіжники-фулюгани”  позбавляютьзаконно нажитого. Однак основні слюні і соплі ми побачимо в середовищі далекому від Кіпру. Так, вже сьогодні ранком, Дмитро Медведєв (читай Путін)  висловився на facebook:  «Вельми дивні і суперечливі рішення, які приймаються окремими державами-членами ЄС, я маю на увазі Кіпр. Скажемо прямо, це виглядає просто як конфіскація чужих грошей “.

Наші ж  українські і не зовсім українські хлопці – олігархи, вони ж незалежні, вони ж інвестори, вони ж власники «заводів та параплавів» – насуплено мовчать. Вони ці «ребятушки – депутаТушкі»   з року в рік виводили на Кіпр мільярди вкрадених у нашої держави грошей, і ось “лафі” настав край.  Цих «разводіл» та різного роду «смотрящих» держава острова Кіпр взула на десять відсотків краденого бабла. З цікавістю подивився б на список пасажирів що вилітають чартерами та бізнес класом сьогодні-завтра на Кіпр у Борисполі. Загально відомо, що виводилися гроші з України в кіпрські компанії, а потім вводили їх назад в українську економіку вже із статусом іноземного інвестора (що дає в першу чергу захист від віджимання бізнесу добрими людьми). Саме тому Кіпр, вже багато років у нас значиться як основний інвестор. Шита білими нитками схема влаштовує   всіх не залежно від прізвища Президента України. Плюс корпоративні і приватні вклади в банках Кіпру. Плюс-плюс-плюс. Віддай десятину для толстосумів сприймається як грабіж. Проте, я   як і більшість моїх співгромадян із задоволенням дивлюся на дії держави по струшуванню сала з жирних котів. Та потайки тішу себе надією, що прийде час і у нашої Держави буде воля витрясти з тієї сволоти награбоване у знедоленого народу. Заради майбутнього. Заради дітей. Адже, це вже буде, європейська практика.

Віктор Злива

clipnews.info

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *