Кабмін, розподіляючи кошти на ремонт доріг, займається відвертою політичною корупцією, – Москаль

        – Кабінет міністрів України при розподілі видатків на утримання автодоріг, керується не принципом справедливості, а дитячим віршиком про сороку-білобоку, яка «цьому дала і цьому дала, а цьому не дала», – заявляє голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль.

–  Про це свідчить аналіз затвердженого розподілу дорожнього бюджету на 2016 рік. («Про розподіл видатків державного бюджету, передбачених за бюджетною програмою 3111020 «Розвиток мережі та утримання автомобільних доріг загального користування» на 2016 рік» №176-р – редакція від 16.03.2016). Загалом між регіонами розподілено понад три з половиною мільярди гривень, однак якщо хтось отримав ласий шматок пирога, то комусь дісталися одні крихти.
Закарпатській області виділили всього 76,5 мільйонів на 17 кілометрів доріг державного значення (ділянки автодоріг «Київ – Чоп», «Вилок – Дяково» та «Мукачево – Рахів»). Тоді як сусідня Івано-Франківська область отримала 461,5 мільйонів гривень на  72,2 кілометрів доріг державного значення. Це найбільше в Україні! Львівській області виділено 252,6 мільйонів гривень на 90,6 кілометрів доріг. По Львівщині взагалі цікава картина. Мало того, що минулого року область додатково отримала на дороги 312 мільйонів гривень від «дорожнього експерименту» (завдяки перевиконанням планових показників митницею), тепер на дороги державного значення тут направили ще 87,1 мільйон, а на місцеві дороги, що прокладені між селами, –  вдвічі більше – 165,5 мільйонів! Список місцевих доріг Львівщини, ремонт яких фінансуватиметься з Держбюджету, займає більше чотирьох сторінок урядового документу, стільки не отримає жодна інша область України. То що це за принцип справедливості? Чому деякі області обділені, наче сироти при панському столі? Чим Закарпаття, яке межує з чотирма країнами ЄС і має 19 контрольно-пропускних пунктів, завинило перед Кабінетом міністрів? Чому область, де митниця стабільно перевиконує план надходжень, взагалі не включили в «дорожній експеримент»? Що це за поділ регіонів на різні сорти, як це робилося при Януковичу?
Я закликаю журналістів зі Львівщини проаналізувати список місцевих доріг, на які так розщедрився уряд, і встановити, на чиїх мажоритарних округах вони знаходяться. Тому що такий «справедливий» розподіл бюджетних грошей – не що інше, як відверта корупція. Зараз політичні хабарі роздають не грошима, а дорогами!
Прес-служба Закарпатської ОДА

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *