Іноземець намагався приховати від закарпатських митників сигарети в паливному баці автівки

митниця2Напередодні, 9 грудня, спільним митно-прикордонним нарядом на митному посту “Солотвино” Закарпатської митниці ДФС виявлено приховані 470 пачок цигарок вітчизняного виробництва з акцизними марками України. Тютюнові вироби знайдено у “VOLKSWAGEN TRANSPORTER”, в громадянина Румунії.

Так, для проходження митного контролю іноземець обрав “червоний коридор”. Перед початком проведення митного контролю громадянин усно заявив про відсутність у нього товарів та предметів, прихованих від митного контролю, або таких, які заборонені до вивезення з України.

Після прийняття рішення направити транспортний засіб в бокс поглибленого огляду, в ході його проведення виявлено не заявлені під час усного опитування та приховані від митного контролю тютюнові вироби торгової марки “KENT” вітчизняного виробництва з акцизними марками України. Цигарки були обтягнуті поліетиленовою плівкою та знаходились в середині паливного баку.

Доступ до прихованих цигарок став можливий після зняття внутрішньої покрівлі з салону транспортного засобу, зняття спеціальної кришки та трубок паливного баку.

Виявлені цигарки громадянин Румунії визнав своєю власністю та пояснив, що придбав цигарки у незнайомого громадянина, після чого приховав їх. Тютюнові вироби перевозив через кордон вперше і хотів їх продати в Румунії.

Таким чином, громадянин вчинив дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, тобто з використанням конструктивних особливостей транспортного засобу.

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого частиною 1 статтею 483 Митного кодексу України.Складено протокол про порушення митних правил вилучено цигарки та транспортний засіб.

Відділ комунікацій Головного управління ДФС у Закарпатській області

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *