Хустські лікарі вимагають гроші з добровольців (ВІДЕО)

Про це в мережі Фейсбук інформує громадський активіст Роман Келемен

Байдужість медкомісій або хочеш іти добровольцем то мусиш платити .
Вже неодноразово розповідалося і писалося про корумпованість та бездіяльність медкомісій при військових комісаріатах , які навіть у такий важкий час роблять все для того ,щоб зірвати мобілізацію.
Одним з таких прикладів можна навести ситуацію , яка трапилася в місті Хуст, де головою медкомісії є лікар Червак. У комісаріат звернувся юнак, який хоче йти добровольцем в зону АТО. Логічно було б зрадіти такому випадку, і у всьому сприяти цьому юнаку, враховуючи те , що всі зараз переховуються від служби, і лікарі в тому великому числі. Та натомість наші лікарі роблять як завжди. Вони трохи попутали ситуації, тепер їм треба , щоб цей юнак потрапив на службу.

Пройшовши декількох лікарів, майбутнього солдата відправили на рентген у поліклініку, та виявилося ,що навіть якщо ти і з направленням від військомату , то за нього потрібно заплатити 80грн. ,бо виявляється наша поліклініка не співпрацює ні з ким, і для них направлення з військомату – це пустий папірець , якщо він не підкріплений фінансово .
А майбутній солдат у нас безробітний, і не дуже може дозволити собі так розкидувати грошима. З поліклініки його перепослали у лікарню, але тут кухня та ж сама. Завідуючий відділенням на безоплатні рентгени вказівок не давав.
Вернувся юнак у військомат, і пояснив ситуацію голові комісії Червак, нащо та відповла: ” Якщо вам кажуть платити, то маєте заплатити”, вона напевно не розуміє, якою комісією її поклали керувати.
Людина йде ,можливо ,віддати своє життя за нас з вами, а її ще змушують платити???? Така безвідповідальність комісій, хаотична та зовсім неорганізована робота , відмова поліклініки і лікарні співпрацювати з призовниками і приводить до таких плачевних наслідків. Самі лікарі пачками штампують собі всілякі хвороби , інвалідності та невідомі природі діагнози, тільки б відхреститися від армії. А юнаку, який добровільно хоче йти служити, створюють різні перепони.
Цей доброволець простий хустянин Діма Галай , який щиро займається волонтерством , їздив на передову відвозив машину з речами в АТО , стояв на блокпосту , зварював буржуйки для солдат.
Я думаю на цей ганебний випадок буде відповідна реакція з боку військомату, прокуратури , управління охорони здоров’я і персонально губернатор Губаль В.І. прокоментує стан справ органів державної влади на Хустщині і доки це буде продовжуватись.

P.S. От і віддавайте тепер своє життя за таку бюрократію.

направл

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *