Хустські діти отримали в подарунок дитячий майданчик

 Роль дошкільної освіти як в усьому освітньому процесі, так і в формуванні особистості важко недооцінити. Доповнюючи центральну роль сім’ї, дошкільна освіта закладає важливу основу для здобуття мовних навичок, успішного навчання, соціальної інтеграції та особистого розвитку маленької людини.

 Чи не найпершим «супутником дитинства» є ігри з друзями та рідними. Гра дитини, її активна діяльність – це дитяче моделювання соціальних відносин і, водночас, важливий метод виховання. Це закладений в дитині самою природою принцип осягнення себе та оточуючого світу. Вона сприяє вдосконаленню дитячого організму та фізичному розвитку, розвиває уяву.

DSC_0171

 Усвідомлюючи необхідність умов, максимально сприятливих для розвитку дітей, діяльність Благодійного фонду Степана Деркача спрямована, перш за все, на забезпечення закладів освіти необхідними ресурсами для якісного навчання та виховання підростаючого покоління, їх творчого, культурного та духовного розвитку, активного та оздоровчого відпочинку.

Саме тому вчора, 8 липня, у ДНЗ №4 «Пролісок» міста Хуст відбулося урочисте відкриття дитмайданчика, подарованого закладу депутатом Закарпатської обласної ради Степаном Деркачем.

«Проблеми дітей – це проблеми дорослих, адже ніхто, окрім нас, ці проблеми не вирішить, – зазначив Степан Деркач. – Через це своїм першочерговим завданням я вважаю створення гідних умов для повноцінного розвитку молодого покоління, тому що наше майбутнє опиниться в їхніх руках. Це вже 13-й дитмайданчик, який вдалося побудувати у місті зусиллями мого Благодійного фонду. І не останній. На меті – створення подібних ігрових майданчиків в усьому районі».

На урочисте відкриття майданчика завітали голова Хустської РДА Василь Якубець та депутат Хустської міської ради Єва Раковці.

«До рухливого способу життя дітей необхідно та важливо привчати змалку, – зауважив Василь Якубець. – Тому такі дитячі майданчики потрібно встановлювати в мікрорайонах міста, в парках, дитячих садках та школах. Я впевнений, що за допомогою Степана Деркача ми зуміємо забезпечити подібними майданчиками і найвіддаленіші куточки Хустщини, адже здоров’я дітей – перш за все!»

За допомогою двох дітлахів Степан Деркач разом з Василем Якубцем перерізали символічну червону стрічку новозбудованого майданчика, після чого щасливі вихованці ДНЗ окупували нові гірки та гойдалки.

«Від імені працівників закладу та батьків наших вихованців велика подяка Степану Тиберійовичу за такий чудовий подарунок для нашого дитсадка, – зазначила завідуюча ДНЗ Шеверя Леся Іванівна. – Для нас це дійсно велика подія. Впевнені, що це не остання добра справа Благодійного фонду Степана Деркача в нашому місті, районі і навіть області».

DSC_0100

 Фото Іванни ВЕЛИЧКАНИЧ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *