Хто роздмухує конфлікт між ужгородськими лікарями (ВІДЕО)

пацканьДекілька років тому в Ужгороді створили міський онкологічний центр, а днями навколо цього закладу розгорівся конфлікт, який спровокував завідуючий відділенням дитячої хірургії Сергій Гербут.

“Трибуна” вирішила не стояти осторонь питання, яке є життєво важливим для мешканців міста і з’ясувала наступне, що в Ужгороді на базі міської лікарні створили модель, яка діє по всьому світу. Зав.кафедрою онкології та радіології УжНУ, керівник міського онкоцентру професор Євген Готько розповідає, що передова і прогресивна в часи СРСР модель відокремлених онкодиспансерів уже себе віджила. Він побував у клініках Європи, США і навіть Південної Африки і всюди діють онковідділення на базі загальних медичних закладів.

В Ужгородській міській клінічній лікарні “онкологічні” ліжка вирішили  сконцентрувати у колишньому відділенні торакальної хірургії, яке перемістилося до обласної лікарні,  разом із 15 ліжками малоінвазивної хірургії. Аби “сума” ліжок, а відтак ставок медиків не змінилася, аби нічого і нікого не скорочувати, у розпорядженні йшлося лише про “перестановку доданків” – виведення 15 ліжок із терапевтичного відділення, 10 – з хірургії №1, 5 – із травматології.Перепрофілювання не передбачає скорочення працівників, а лише ротацію, як було 350 ліжок у лікарні – так і буде.

Завідуючий кафедрою хірургічних дисциплін УжНУ,  голова комісії медичної комісії Ужгородської міськради Богдан Пацкань дав вичерпну відповідь про штучно роздутий конфлікт:

” Для мене цей конфлікт був дивиною, протиставлення в лікарні надумане. Євген Степанович  Готько будує новітні техгнології, а  лікування онкохворих має велику специфіку і хворі  мусять мати адекватне розміщення”, – підкреслив лікар

“Дитяча хірургія не буде ущемленою.якщо правильно побудувати її структуру та логістику і умови можуть бути шикарними. Ми не збільшуємо і не зменшуємо кількість ліжок, ми їх перерозподіляємо. Ніхто не зазіхає на відділення дитячої хірургії, для нього можна створити відповідні умови в лікарні.

Всі сторони мають зустрітися за круглим столом у присутності журналістів, щоб не було недомовок і непорозумінь і тоді люди, які є нашими колегами не будуть робити незрозумілих, безпідставних кроків”, підсумував Богдан Михайлович.

 

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *