Categories Новини

Громадськість Мукачева вимагає повернення громаді палацу Ковнера

У великому читальному залі Мукачівської центральної бібліотеки відбулася науково-просвітницька конференція, що мала на меті актуалізувати питання повернення у власність громади палацу Ковнера.

В роботі конференції прийняли участь зацікавлені громадяни міста активізовані депутатом міської Ради Юрієм Кравчуком. На конференції виступили Твердушко Дмитро Григорович, що представляє місцеву “Просвіту”, який і активізував питання проведення заходу та навів цікаві факти спогадів учасників подій з якими зустрічався особисто. Малець Олександр, викладач історії МДУ висвітлив питання героїко-історичної складової подій Ковнера та їх роль в патріотичному становлені сьогодення, що є вкрай важливим у контексті подій, які відбуваються в Україні. Супруненко Олег акцентував увагу на культурно-історичній площині, у якій слід виділяти архітектурні та етно-культурні питання, які також є важливим елементами розбудови громадянського суспільства. Січ Ярослав, мукачівський поет задекламував особисто написаного вірша, що наклав мотиви ковнерівських часів у сьогоденне життя патріотів у обороні Батьківщини на сході України.

Також були висказані пропозиції щодо подальших організаційних кроків досягнення мети – повернення Ковнера у власність громади Мукачева і запропоновано очолити координацію депутату Юрію Кравчуку, на що той дав згоду, відмітивши при цьому ряд питань, що потребують подальшого обговорення громадою та ставлення їх перед владою міста.

Василь Блистів

ковнер ковнер2

1 comment

сусід поряд says:

навіть памятки терору та трагедій не посоромилися балогівські підставні аферисти відбрати від громади історичну будівлю під готел з паркінгом.
Щоб їм тим усім голодним, останній паркінг був на тому світі.
А громаді, сусіди із багатоповерхівок які підняли гвалт разом активістами міста-честь і хвала!

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *