Громада Хуста звільнила місцевих енергетиків (ФОТО, ВІДЕО)

Як вже повідомлялося громада дала тиждень “Закарпатобленерго” та Хустському РЕМу для реагування власниками цих підприємств на негативу роботу їхніх керівників та очолюваних ними підрозділів. Керівництво ВАТ «Закарпатгазу» це зробило самостійно побачивши напругу від діяльності керівника .
Натомість ВАТ «Закарпаттяобленерго» не робить ніяких висновків грабуючи закарпатців своїми авансовими платежами та тарифами на підключення і безпідставним відключенням споживачів.
Для діалогу з громадою від підприємства був заступник генерального директора Білак Олександр Олександрович та юрист від підприємства . Спілкування проходило досить цікаво, громада вказувала на недоліки в роботі керівника Хустського РЕМ , а також його хамське ставлення до споживачів . Вислухавши все це він запропонував керівнику Хустського РЕМ написати заяву на звільнення , а також передзвонив генеральному директору і повідомив про дані факти і заяву керівника.
Більш цікавою була бесіда по авансових платежах , які безпідставно стягаються з суб’єктів підприємницької діяльності і що авансові платежі не зараховуються в оплату електроенергії, а залишаються на рахунках підприємства . Фактично, такі розрахунки є безоплатним кредитом, які надаються бізнесом Хустському РЕМ. При цьому за користування коштами підприємство не сплачує ніяких процентів споживачам . Не обґрунтовані є і тарифи по виготовленню технічних умов по підключенню споживачів , які виходять за межі розумних розрахунків та є економічно необґрунтовані . Було багато нарікань , що ВАТ «Закарпаттяобленерго» є монополістом і зловживає своїм монопольним становищем, необґрунтовано піднімаючи ціни на свої супутні послуги та створюючи різні бюрократичні перепони по отриманню їх послуг. Також громада запропонувала створити робочу групу , яка буде рекомендувати переглянути систему оплати , підключення та порядок відключення споживачів це знайшло підтримку ВАТ «Закарпаттяобленерго» .
Так як і обіцяла громада вирішила навідатись до хустського прокурора. Було багато нарікань на роботу прокуратури , але новий прокурор пообіцяв відстоювати інтереси громади і нагадав , що він давав присягу народу України і буде завжди відстоювати інтереси народу і держави. Громада привітала такі висловлювання прокурора оплесками – головне щоб слова прокурора не розходились з його ділами.
Закликаємо і інші райони вимагати від цих монополістів переглянути їх тарифи та ставлення до своїх споживачів .  Про це повідомив  активіст  Келемен Роман.Фото та відео автора.

рем2 рем


Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *