Греко-католицька єпархія Закарпаття урочисто відзначає 25-річчя виходу з підпілля

греко-католикиСьогодні о 10 годині розпочалося урочисте Богослужіння з нагоди 25-річчя виходу з підпілля Мукачівської греко-католицької єпархії, яке очолив кардинал Юзеф Томко з Ватикану. Вислуженого Префекта Конгрегації Євангелізації Народів, своїм спеціальним посланцем для участі в святкуваннях особисто призначив Папа Франциск.

Участь у заході беруть кілька тисяч вірників з парафій Срібної землі, та поза її меж,а також понад сотня священнослужителів з України, Сполучених штатів Америки, Угорщини, Словаччини, Румунії й інших країн та ціла делегація з Італії.

Святкову промову під час Богослужіння озвучив кардинал Юзеф Томко. У своїй проповіді він багато уваги приділив питанням стосунків батьків та дітей, свободи і священослужительства. Він неодноразово згадував блаженного Теодора Ромжу і ставив його як приклад наслідування для священиків.

Урочистості проходять на території Ужгородської греко-католицької богословської академії імені блаженного Теодора Ромжі. Сьогодні тут також відзначають річницю перенесення мощей святого.

Вікторія Жуйко, Ужгород. Фото автора.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *