Греко-католики Закарпаття заключили угоду про облаштування парку

Угоду про співробітництво та добросусідство у четвер, 11 липня, підписано в обласній адміністрації між Мукачівською греко-католицькою єпархією та Закарпатським інститутом післядипломної педагогічної освіти.

13

 

 Кілька місяців йшли перемовини стосовно облаштування ділянки біля греко-католицького собору в Ужгороді. Земельна ділянка належить інституту, та вже з сьогоднішнього дня сторони спільно облаштовуватимуть її.

Єпископ греко-католицької єпархії Мілан Шашік відзначив:

– Ця ділянка у центрі використовувалася колись ліцеєм, єпархією, була тут і жіноча семінарія. Наразі ми вирішили спільно з інститутом післядипломної освіти облаштувати цю територію, щоб і представники духовенства, прихожани, так і ті, хто навчається у інституті мали можливість відпочити в облаштованому парку. За співпрацю хочу подякувати обласній владі, яка сприяла у підписанні цієї угоди.

У свою чергу Олександр Ледида зазначив:

– Ми причетні до історичної події, яка, впевнений, стане хорошим прикладом співпраці. Є кілька подібних проектів щодо облаштування територій в Ужгороді, зокрема, ще один, запропонований представниками УжНУ. Тож реалізовуючи такі проекти, ми спільними зусиллями зможемо зробити обласний центр, та загалом Закарпаття, ще більш привабливими.

12

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *