Директор ужгородського автовокзалу заборонив журналістам проводити зйомку на його території

автовокзалВ Ужгороді 23 лютого приватна охорона заборонила знімальній групі «21 каналу» проводити відеозйомку на місцевому автовокзалі.

Як повідомила регіональному кореспонденту ІМІ журналіст телеканалу Ольга Сорочук, знімальна група готувала сюжет про подорожчання вартості проїзду у міжміських автобусах. Відтак оператор та журналіст прибули на автовокзал, аби взяти коментарі про подорожчання квитків від керівництва автостанції, водіїв та пасажирів.

Однак охоронець усно заборонив проводити відеозйомку, мотивуючи це тим, що на це потрібен дозвіл керівництва. Аби не поглиблювати конфлікт, знімальна група припинила зйомку.

Голова правління ПАТ «Закарпатавтотранс» Йосип Кречко телефоном повідомив журналістам, що без його дозволу на автовокзалі дійсно заборонено знімати, бо це, з його слів, «режимний об’єкт».

У коментарі представнику ІМІ Йосип Кречко підтвердив: вважає, що зйомку на вокзалі проводити без дозволу не можна, оскільки це «його приватна територія». Також він вважає вокзал «технологічною площадкою», яку також не можна знімати без дозволу.

Згідно із статтею 25 Закону України «Про інформацію», під час виконання професійних обов’язків журналіст має право здійснювати письмові, аудіо- та відеозаписи із застосуванням необхідних технічних засобів, за винятком випадків, передбачених законом.

Медіа-юрист ІМІ Роман Головенко вважає цей випадок перешкоджання журналістській діяльності.

“Автовокзал не може розглядатися як режимний об’єкт, тому що через нього щодня проходить багато людей і вони не проходять особливого контролю з приводу наявності вибухівки, зброї і так далі”, – сказав Головенко.

karpatnews.in.ua

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *