Думки закарпатських нардепів щодо перевиборів розділилися

перевибориНе просто суперечлива, а доволі складна, конфліктна і кризова ситуація складається в Україні. Уже 4 місяці минуло з дня початку роботи першої сесії Верховної Ради нового скликання, але на пальцях чи не однієї руки можна порахувати кількість днів, коли народні обранці таки працювали і виконували свої прямі обов’язки.

Роботу ради блокували набагато довше, ніж приймали важливі для життя країни закони.
Суперечки між владою та опозицією, неможливість домовитися, дійти компромісу призводять до того, що законотворча діяльність у країні стоїть на місці, обурення народу наростає, а політики тягнуть канат кожен у свою сторону. От опозиціонери, до прикладу, мають на меті підняти на повстання всіх українців. Наскільки у них це вийде — покаже час.
У кожного правда своя – це всі знають, але цікаво знати, що самі нардепи думають про ситуацію, що складається в країні, винуватцями якої, по суті, вони є, чи можливі у таких умовах перевибори до Верховної Ради і чим це може обернутися для України та українців? Про це ми вирішили розпитати у депутатів від Закарпатської області. Вони — у центрі опитування видання «Нове Закарпаття». Пропонуємо увазі наших читачів їх відповіді на згадані вище питання. Щоб уникнути суб’єктивності, нашарування на текст емоцій та думок журналістів, подаємо тільки відповіді парламентарів без авторського доповнення.

Коментар Валерія Лунченка про можливі дострокові вибори

Коментар Валерія Лунченка про можливі дострокові вибориМи чітко розуміємо, що перевибори парламенту проблему не вирішать.

В даному випадку ми ведемо мову про дві різні речі – розпуск парламенту, що за Конституцією може здійснити Президент та дострокові вибори, які можуть відбутися з ініціативи опозиції. Перший сценарій майже виключений. Щоб там не заявляли чечетови та інші гарячі голови, Президент і регіонали не підуть на цей крок. Тому що дострокові вибори будуть точно не на їхню користь і можуть закінчитися самим непередбаченим чином. Що ж стосується опозиції, то сценарій дострокових виборів стає все більш реальним і єдино можливим у нинішній ситуації, коли влада безчинствує, топче закони і права людей, штовхає країну в економічну прірву та міжнародну ізоляцію. Однак ми чітко розуміємо, що перевибори парламенту проблему не вирішать. В діючій авторитарній системі, навіть переможний результат на дострокових виборах не призведе до усунення діючої влади. Тому наша принципова позиція – це одночасні дострокові парламентські та президентській вибори! Лише так можна зупинити деградуючий режим, розпочати нормальний процес реформ і виведення країни з системної кризи.

Коментар Іштвана Гайдоша щодо можливих дострокових виборів в Україні

Коментар Іштвана Гайдоша щодо можливих дострокових виборів в УкраїніВважаю, що до перевиборів не дійде. Це невигідно нікому.

Перш за все це витрати – і для держави, і для кандидатів. Думаю, депутатам вдасться домовитися. Нам потрібно працювати, приймати закони, рухатися у напрямку Європи, виконуючи зобов’язання перед нею. У зв’язку з цим керівництву парламенту, також Партії регіонів необхідно вжити заходів з метою запобігання саботажу роботи Верховної Ради. Доцільно було б внести зміни у Регламент ВР з тим, щоб передбачити санкції стосовно тих депутатів, котрі не виконують свої прямі обов’язки, передбачені законом.

Моя думка така: опозиція зацікавлена в тому, щоб не працював парламент, щоб не приймалися закони, зокрема для євроінтеграції, щоб Віктор Янукович не зміг підписати Угоду про асоціацію України з ЄС. Адже, якщо представники України та ЄС підпишуть цей документ, наша країна зробить вирішальний крок на шляху до Євросоюзу. Якщо Янукович підпише Угоду про асоціацію, тим самим виконає свої обіцянки стосовно євроінтеграції. А що тоді опозиція обіцятиме народу у своїх передвиборчих програмах перед найближчими президентськими виборами, котрі відбудуться у 2015 році? Це ж їх головний козир … А як можна пообіцяти те, що вже зроблено?

Іван Бушко прокоментував імовірні дострокові парламентські вибори

Іван Бушко прокоментував імовірні дострокові парламентські вибориПеревибори не потрібні суспільству. Принаймні зараз. Зате потрібні деяким політикам.

Вони демонструють свою роботу у парламенті не працюючи і приймаючи закони, а блокуючи роботу Ради. Виникає закономірне питання: ці люди працювати збираються чи так і будуть лозунгами українців «годувати»? давно пора зрозуміти, що населенню потрібні не позачергові вибори, а нормальні закони. І від політиків вони очікують роботи, а не щоденних істерик.

Якщо все-таки дострокові вибори відбудуться, то впевнений, що політична сила Партія регіонів не втратить своїх позицій. Крім того, хочу зауважити, що опозиція вимагає, аби до парламенту проходили кандидати тільки за списками, як на попередніх виборах. Але думаю, що ніхто законодавство тепер змінювати не буде. Крапка. Парламент – більше не київський клуб для мажорів, які ховаються за спинами 2-3 відомих політиків. Віднині у Верховній Раді будуть представники всіх областей України, подобається це комусь чи ні. Тому що кожен із депутатів-мажоритарників представляє конкретну громаду у Раді и несе персональну відповідальність перед своїми виборцями.

Віктор Балога про імовірні дострокові вибори

Віктор Балога про імовірні дострокові вибориЦього не хоче влада, і не всі в опозиції.

Щоб реально говорити про перевибори до Верховної Ради, сьогодні ще нема підстав.
Іншими словами цього не хоче влада, і не всі в опозиції.
Яка мета у влади – стабільність демонструвати, яка мета будь-якої опозиції – стати владою.
Але в цьому році є спільна мета : підписання угоди з ЄС. Так от від щирості президента і буде залежати майбутній курс (у великій мірі) держави і будуть перевибори чи ні.
http://karpatnews.in.ua

 

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *