Дружина угорського прем’єра прибула на Закарпаття з гуманітарною місією (ФОТО)

орбан19 березня Берегово відвідали дружина прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана, Посол доброї волі Угорської екуменічної служби допомоги Аніко Левої та президент-директор УЕСД Ласло Легел.
Вони не вперше на Закарпатті. Адже ця благодійна організація працює на теренах України вже 17 років і має свої представництва у дев’яти регіонах, у тому числі в Берегові.
– Допомагаємо насамперед малозабезпеченим верствам населення, зокрема одиноким літнім людям, багатодітним родинам, сім’ям, в яких виховуються діти-інваліди, сиротам,– говорить “Карпатському об’єктиву” Ласло Легел.– Цього разу привезли на Берегівщину понад 60 пакунків з продуктами харчування, засобами особистої гігієни, дитячими речами, теплими ковдрами.
Транспортом екуменічної служби із найближчих сіл району завезли до берегівського офісу УЕСД близько 50 пенсіонерів похилого віку, яким і роздали пакети. Решта буде доставлена тим потребуючим, які в той день не змогли дістатися до райцентру. Прикметним є той факт, що всі товари закуплялись на території України, їх придбали на суму 10 мільйонів форинтів (30 тисяч євро). Названі кошти зібрані благодійниками Угорщини.
– Крім названої паном Легелом категорії людей,– підключається до розмови Аніко Левої,– у ці дні допомагаємо також сотням біженців зі Сходу України, родинам військовослужбовців. Не робимо жодної різниці між людьми за національністю чи релігійною приналежністю, допомогу надаємо всім без винятку. В 2015 році, зокрема, започаткували обширну програму допомоги всім регіонам України, бюджет якої складає 100 мільйонів форинтів (350 тисяч євро). Думаємо охопити нею лишень в березні 1500 родин. Також у найближчих планах організація дитячого харчування, на яку теж витратимо 10 млн. форинтів.
– Коли передбачається ваш найближчий приїзд на Закарпаття?– поцікавився кореспондент “Карпатського об’єктиву” в пані Аніко.
– А ми його й не залишатимемо (усміхається). Адже тут наш постійно діючий офіс і його працівники продовжуватимуть благодійну роботу. Проте в міру поступлення нових фінансових пожертвувань, звичайно, знову привеземо сюди допомогу. Того ж дня дружина прем’єра Угорщини взяла участь в літературному вечорі, що відбувся в Закарпатському угорському інституті.
Микола Горват
Джерело: karpatskijobjektiv.com

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *