“Демони ” з Чопської мерії переслідують закарпатського журналіста (ДОКУМЕНТ)

Наталевич11Закарпатський журналіст Валерій Наталевич 16 січня подав в міліцію заяву про злочин. Злочин, якому рівно рік і злочинці не гопники-наркомани з підворітні, а службовці Чопської мерії.

В моем родном городишке, где я родился, рос и живу, завелись особи, которые возжелали от жизни всего и сразу. И для этого у них есть все ― ментовско-прокурорско-эсбэушная крыша, немалые связи и циничное, надменное отношение к рядовым гражданам. И облюбовали эти особи для своего гнезда Чопскую мэрию, кресла депутатов и членов исполкома.

Итак, 4 ноября 2014 года мне, наконец-то, стали известны имена восьми госслужащих ― работников Чопской мэрии, ― которых демоны, похоже, цепко удерживают в своей власти и по сей день, ибо еще не покаялись эти оборотни. А открылась мне их подлость после ознакомления с материалами уголовного дела №12014070170000113, которое от начала и до конца было сфальсифицированно против меня год назад. Следователь Ужгородского райотдела Катерина Чехунова даже вручила мне «Уведомление о подозрении» в совершении преступления по ст.296, ч.1 (в просторечьи ― «хулиганка»). Это означало, что моя вина была очевидна для следствия и через два месяца меня ждал суд. Следствием мне вменялось два эпизода: от 8-го и 13-го января 2014 года. Опишу пока лишь событиях 8 января ― это будет часть первая.

В роли типа от меня «пострадавших» выступили зам.мэра Бизиля Ольга (она же заявительница) и сама мэр Чопа Галина Царь. В роли липовых «свидетелей» ― секретарь мэрии и пенсионерка по совместительству Фелдий О.П., начальник Управления коммунального имущества Касьян В.И., начальник организационного отдела Терещенко Б.Д., специалист финансового отдела Потюк И.В., зам.мэра Буркуш А.А. и работница приемной Молнар И.М. Причем первая четверка переплюнула всех по циничности своих показаний ― как чопскому участковому Николаю Голомидову, так и следователю райотдела милиции Катерине Чехуновой.

На допросах упомянутые служащие мэрии проявляли дьявольское единодушие, давая на редкость схожие показания против меня. Но меня никто опрашивать не собирался и на момент вручения мне подозрения в деле не было ни одного(!) моего слова. Тут уж не только рыльце в пушку , но и вся морда по уши в гавне у «курировавшего» мое дело старшего прокурора Ужгородской межрайонной прокуратуры Трофименкова О.В., Он же ― лучший друг мужа нашей мэрши прокурора Ивана Царя. Это они в узком кругу “порешали мой вопрос”, предрешив мою участь ― не впервой же. В новой криминальной «царской забаве» подсоблял, чем мог, и молодой межрайонный прокурор Саша Андришин, только-только севший в еще не остывшее после Ивана Царя кресло.

Что я сделал ТАКОГО этим особям, чтобы желать мне суда и тюрьмы, не понятно до сих пор. Вроде и знали друг друга, раскланивались и здоровались при встрече ― я-то уж точно камня за пазухой не держал. Но из песни слов не выкинешь и чтоб понять произошедшее в общих чертах, сделаем краткий экскурс к событиям января 2014 года, легшим в основу этой “заказухи”.

8 января прошлого года мы с Ларисой Ступак присутствовали в мэрии на акции чопских жителей ромской народности. Они, человек тридцать, пришли к стенам мэрии со своими вопросами. Послав двух своих представителей к ее Мнимому Сиятельству Галине Царь, ромы остались дожидаться результата у крыльца. Мы с Ларисой Ступак поднялись вместе с «парламентерами», которые попросили нас быть где-то поблизости. Я, как журналист газеты «Трибуна», проводил видеосъемку мероприятия.

Ромы находились в кабинете Галины Царь, а мы с Ларисой спокойно регистрировали в приемной свои письменные запросы. Закончив с запросами, мы все таки решили убедиться воочию, все ли в порядке в кабинете у мэра, т.к. нас насторожили разгоравшиеся за дверью «дебаты». Вошли. Я продолжал видеофиксацию ― как чувствтвал. С нашим появлением страсти поутихли и, убедившись, что ситуация в пределах допустимого, мы вернулись в приемную. Коротая время, поговорили о том, о сем с работниками мэрии, в частности, о предпосылках сегодняшнего визита и прочих проблемах.

К примеру, Ольге Бизиле мы задали вопрос по поводу бесплатной юридической помощи и выяснилось, что таковой в мэрии не было и нет в помине, т.к. должность юриста вакантна. Однако в нарушение закона «Про доступ к публичной информации» на сайте мэрии почему-то отсутствовала информация об этом. Я намекнул на прокол в работе и у нас завязалась легкая дискуссия. Однако Ольга Бизиля убедила меня лишь в своей неосведомленности в данном вопросе, что недопустимо для зам.мэра, чьей обязанностью, в том числе, является работа с запросами о доступе к публичной информации.

Прием у мэра наконец-то закончился, “парламентеры” вышли в приемную и мы направились к выходу. С Ольгой Бизилей расстались весьма радушно и даже договорились о встрече на днях, чтобы в возникшей дискуссии поставить все точки над «i» ― для обоюдной пользы и всеобщего блага. Видеокамера продолжала писать и последний кадр в этой сцене: Ольга Бизиля искренне радуется вслух: «Ну, хоть в чем-то мы договорились!» И тут же делится этой новостью с Галиной Царь, проходящей через приемную в свой кабинет. Как оказалось впоследствии, Бизилиной радости она не просто не разделяла, но даже хуже того…

Далее последует описание событий от 13 января ― более циничных в своей самонодеянности поступков, совершенных с полной уверенностью в безнаказанности , я в жизни не видал! Это просто шоу – бенефис Галины Царь!

(продолжение следует)

PS: Обобщенные показания работников мэрии следствию против нас с Лорой по событиям 8 января сводятся к тому, что мы с ней, оказывается, были агрессивно настроены, кричали, нецензурно выражались, оскорбляли работников мэрии – в частности Галину Царь, – угрожали, что “всех тут уничтожим”, толкнули Бизилю и она упала, парализовали и сорвали работу мэрии, послужили причиной стрессового состояния всех работников мэрии и прочая галиматья….
========================================================
– Поименно фрагменты допросов выложены в первых восьми комментариях….

– При ознакомлении с материалами дела №12014070170000113 всё надежно пофиксено мной ― как сами документы, так и весь процесс ознакомления с делом. Если кто-то из захочет рискнуть и подтасовать что-то, милости просим ― один раз идотами вы уже были

Валерий Наталевич

наталев1наталев

Выдержки из протоколов допросов госслужащих Чопской мэрии по событиям 8 января 2014 года:

  • ===Бізіля Ольга Василівна===
    Питання:

    Чи можете ви розповісти про обставини хуліганських дій Наталевич В.В. та Ступак Л.В., що мали місце 8 січня 2014 року у приміщені робочого кабінету голови Чопської міськради Цар Г.В.?
    Відповідь:
    ……….Я пам’ятаю, що 8 січня 2014 року близько 17.00 години я побачила в коридорі двох осіб ромської народності, Ступак Л.В. та Наталевича В.В. з відеокамерою, які намагалися пройти до приймальні Чопського голови на особистий прийом…….Ступак Л.В. та Наталевич В.В. залишились у коридорі Чопської міськради. Вони поводили себе досить збуджено та агресивно налаштовано….. Я стояла перед дверима голови ради,….. Коли Ступак Л.В. та Наталевич В.В. пішли у моєму напрямку, я попросила їх не заходити до кабінету міського голови…..вони не пристали та відштовхнули мене з своєї дороги та увірвались до кабінету голови ради. Від поштовху я впала на підлогу, але тілесних ушкоджень не отримала. За медичною допомогою не зверталась та не хочу звертатися. Хочу сказати, що мені допоміг піднятися Буркуш Арпад Арпадович, який також працює в Чопській міській раді та Потюк Ірина Вікторівна. Коли я піднялася, то попрямувала до приймальні голови міської ради. Ступак Л.В. та Наталевич В.В. вже були в кабінеті Цар Г.В. та голосно кричали. На їх крик до кабінету Цар Г.В. збіглись інші працівники Касьян В.І., Терещенко Б.Д., щоб заспокоїти Ступак Л.В. та Наталевич В.В. та припинити їх хуліганські дії. Останні не реагували на їх прохання та пропозицію покинути кабінет та продовжували ображати людську гідність міського голови, поводились зверхньо та цинічно, поки їм не повідомили, що в разі подальшого хуліганства будуть викликані працівники міліції для відновлення порядку у приміщені міської ради. Після того, як Ступак Л.В. та Наталевич В.В. вийшли з кабінету, вони продовжували сміятися, морально знущалися та ображали нас. Працівники міської ради були приголомшені зухвалістю Ступак Л.В. та Наталевич В.В.. У нас був шоковий стан, а у Цар Г.В. стався нервовий зрив. Всі ці дії також привели до зриву роботи Чопської міської ради……..
    ===Цар Галина Василівна===
    Питання: Що ви можете пояснити з приводу повідомлення про вчинення хуліганських дій, що мали місце 8.01.2014 року в приміщенні вашого кабінету?
    Відповідь:

    ……. я запросила осіб ромської народності до свого кабінету…. Ми спілкувалися про проблеми …. але через деякий час до мого кабінету без попередження та будь якого запрошення увірвалися Ступак Л.В. та Наталевич В.В.. Ступак Л.В. мала при собі (якийсь?) фотоаппарат, вона почала проводити відеозймку ….. Ступак Л.В. детально знімала обстановку кабінету та погрожувала знищенням всіх працівників міської ради адміністративної будівлі.
    Питання: Коли до вашого кабінету зайшла Ступак Л.В. та Наталевич В.В., чи повідомили вони вас про мету свого візиту, чи пояснили причини своєї поведінки……?
    Відповідь: Ні, Ступак Л.В. та Наталевич В.В. нічого не пояснювали та не повідмляли. …… Наталевич В.В… тримав у руках відеокамеру….. Він також ображав мене словесно, підбурював та заохочував Ступак Л.В. до протиправних хуліганських дій.
    Питання: Як поводилася перебуваючи у вашому кабінеті Ступак Л.В.: чи кричала, ображала, висловлювалася нецензурною лайкою на вашу адресу?
    Відповідь: Ступак Л.В. ….. кричала, що знищить мене. У своїй мові постійно застосовувала нецензурну лексику. Вона була агресивно налаштована та я вважала, що вона почне бійку. Проявляючи свою агресію, Ступак Л.В. словесно ображала мене як особистість та не зважала, що перед нею посадова особа під час виконання службових обов’язків. Вона не реагувала на мої неодноразові прохання заспокоїтись та покиниту приміщення мого кабінету, вимкнути фотоапарат та припинити відеозйомку.
    Питання: Чи застосовувала Ступак Л.В., чи погрожувала застосувати до вас фізичну силу?
    Відповідь: ……….Фактично, вона ображала мене словесно, погрожувала знищити фізічно.
    Питання: На який час було зірвано роботу Чопської міськради?
    Відповідь: У зв’язку з тим, що своїми діями Наталевич В.В. та Ступак Л.В. викликали у мене нервовий зрив, інші працівники чопської міської ради були у шоковому стані та не могли продовжувати виконання покладених на них обов’язків, тому у подальшому робочій день було зірвано. Ми не могли виконувати жодну роботу з моменту, як Ступак Л.В. та Наталевич В.В. зайшли до будівлі міської ради о 17:40 годин та ло кінця робочого дня, тобто до 18:00 годин.
     ===Терещенко Борис Дмитрович===
    ……….8 січня 2014 року приблизно о 17:00 годині я знаходився у приймальні чопського міського голови та розмовляв….. Ступак Л.В. та Наталевич В.В. ….відштовхнувши Бізілю О.В., яка стояла перед дверима кабінету Ца
    р Г.В., увірвалися до кабінету Цар Г.В. без черги, самовільно зайшли до кабінету Цар Г.В., де вона приймала двох осіб та вела з ними бесіду……. Ані Ступак Л.В., ані Наталевич В.В. не реагували, проводили відеозйомку …… При цьому Ступак Л.В. кричала, ображала міського голову, погрожувала знищити працівників міської ради. Наталевич В.В. стояв у лівому куті……..та підбурював Ступак Л.В. до продовженя хуліганських дій.
    Питання: Чи пропонували Ви вказаним особам покинути приміщення кабінету чопського міського голови одразу після того, як вони туди увірвались?
    Відповідь: ……Ступак Л.В. та Наталевич В.В. не реагували на прохання, я силоміць вивів їх за двері кабінету Цар Г.В…..
    …………Після того, як з приміщення міської ради пішли Ступак Л.В. та Наталевич В.В., працівники ради були шоковані такою їх поведінкою, …. У зв’язку з цим ніхто не міг продовжувати виконувати свої безпосередні обов’язки у звичайному режимі.
  •  ===Фелдий Оксана Петрівна===
    ………8 січня 2014 року я перебувала на своєму робочому місці. ….Побачила, що Ступак Л.В. та Наталевич В.В. зайшли до кабінету міського голови…..Хочу сказати, що я осбисто не бачила, як Ступак Л.В. та Наталевич В.В.
    поводили себе в кабінеті у Галини Василівни Цар, але після того, як вони пішли геть, то я та інші працівники зайшли до кабінету голови та перебували в шоковому нервово-напруженому стані. Ми обговорювали ситуацію, що склалася у зв’язку з приходом Ступак Л.В. та Наталевич В.В., але вже не мали сил працювати далі, оскільки були психологічно виснажені.
  •  ===Касьян Віктор Іванович===
    ……8 січня близько 17:00 години …….Я знаходився в приміщенні міської ради, коли побачив що Ступак Л.В., Наталевич В.В. та ще дві особи зайшли в приміщення. …..Особи, що прийшли, поводили себе дуже агресивно. Вони голос
    но розмовляли між собою та працівниками міськради, вони підбурювали один одного до рішучіх дій. Ступак Л.В. на підвищеному тоні звинувачувала міську владу в тому, що вони порушують права осіб ромської належності. …….. Хочу сказати, що я та Терещенко Б.Д. намагалися бути поблизу для того, щоб в разі необхідності заспокоїти Наталевич В.В. та Ступак Л.В., бо вони були агресивно налаштовані та ми не знали, що від них можна чекати. Далі Ступак Л.В. попрямувала до виходу та різко повернула до дверей голови міської ради. Наталевич В.В. забіг за нею. Ступак Л.В. почала кричати та ображати ……..Ступак Л.В. вийшла геть, а Наталевичу В.В. наказала залишитися. Але я та Терещенко зайшли до кабінету Цар Г.В. та вивели його.

    ===Буркуш Арпад Арпадович===
    ……8 січня 2014 року я знаходився на своєму робочому місці….Через деякий час я побачив, що група осіб піднялася на другий поверх. Попереду йшла Ступак Л.В. …..та Наталевич В.В., який проводив відеозйомку в приміщені
    міської ради. Я запитав у них, з якою метою вони прийшли до міської ради, на що Ступак Л.В. почала кричати, що їм набридло жити в болоті та намагалася пройти до кабінету голови ради…… я був в коридорі другого поверху та намагався встановити, що хочуть добитися та показати Ступак Л.В. та Наталевич В.В. почали погрожувати, що висиплять на наші голови принесене з собою багно. Я та інші працівники міськради намагалися їх заспокоїти, але вони продовжували кричати на підвищеному тоні…… Не зважаючи на наші спроби їх заспокоїти, Ступак Л.В. рукою відштовхнула Бізіля О.В., яка стояла перед ними. Від поштовху Бізіля О.В. впала на підлогу, а я допоміг ій встати на ноги. Скориставшись ситуацією, Ступак Л.В. та Наталевич В.В. забігли до кабінету міського голови без стуку в двері чи іншого попередження. Ступак Л.В. настільки агресивно себе поводила, що при відкритті дверей зірвала дверну ручку. Слідом за Ступак Л.В. та Наталевич В.В. я, Потюк І.В. та Бізіля О.В. прийшли до приймальні голови. ………Я не бачив, як саме поводили себе Ступак Л.В. та Наталевич В.В. в кабінеті голови, але після того, як вони вийшли звідти Ступак Л.В. та Наталевич В.В. обурено кричали та сперечалися з особами ромської народності, які намагалися їх заспокоїти, та далі пішли на вулицю…… Працівники Чопської мыськради були обурені такою поведінкою Ступак Л.В. та Наталевич В.В., перебували у шоковому стані та не могли продовжувати працювати через емоційне напруження, а тому подальший робочій день було зірвано. …..

  •  ===Потюк Ірина Вікторівна===
    …8 січня о 17:00 годині я знаходилась у приміщенні Чопської міськради, …… В коридорі міської ради побачила Ступак та Наталевич та свого колегу Бізіля. Всі вони стояли перед дверима приймальні. Терещенко та Буркуш нама
    галися перешкодити Ступак та Наталевичу пройти до кабінету Цар. Ступак та Наталевич намагалися пройти вперед та штовхнули Бізілю. Від поштовху вона впала в кабінет Буркуша А.А., бо його двері були лише причинені. Поки я та Буркуш допомагали Бізілі підвестися, Ступак та Наталевич увірвались у приймальню міського голови та коли заходили в кабінет Цар, то зламали дверну ручку.
    Питання: Як поводились Ступак та Наталевич в кабінеті Цар. Чи чули Ви, як вони кричали, ображали, погрожували Цар?
    Відповідь: Вона кричали, проводили відеозйомку та вимагали, щоб їх пропустили в кабінет та штовхалися. Від того, що Ступак та Наталевич здійняли галас у кабінеті голови міської ради, то туди зайшли Терещенко та Касьян. Ступак та Наталевич перебували в кабінеті голови протягом декількох хвилин, а далі вийшли у приймальню, продовжуючи галасувати пішли геть. Після того як Ступак та Наталевич пішли, всі працівники були знервовані та не могли в подальшому працювати, робочій день було зірвано.

     

     ===Молнар І.М.===
    ……..8 січня 2014 року я знаходилась в приміщенні свого робочого кабінету в Чопській міськраді, тобто на своєму робочому місці. …..Близько 17:00 годин до мене пришла Ступак Л.В. та Наталевич В.В.. Ступак Л.В. принесла 10 запитів
    у двох екземплярах, а тому я повина була звірити їх…..
    Питання: Як поводились Ступак Л.В. та Наталевич В.В.? Ви чули, як вони кричали, ображали та погрожували Цар Г.В.?
    Відповідь: Вони постіно проводили відеозйомку, агресивно поводили себе при розмові з працівниками мерії, постійно розмовляли на підвищеному тоні.
    Питання: Як дового вказані особи перебували в кабінеті Цар Г.В.?
    Відповідь: Я не заходила до кабінету Цар Г.В., але можу сказати, що через близько 5 хвилин Ступак Л.В., Наталевич В.В., Терещенко Б.Д. та Касьян В.І. вийшли з кабінету, а Цар Г.В. продовжила прийом громадян. Наступного дня я написала заяву до міліції.
    Питання: Чи заходили Ступак Л.В. та Наталевич В.В. до інших кабінетів після того, як їх повідомили про те, що для припинення їх хуліганських дій були викликані працівники міліції?
    Відповідь: Вони перебували в приймальні та заважали працівникам міської ради виконувати свої обов’язки.
    Питання: В якому стані перебували працівники Чопської міськради після того, як звідти пішли Наталевич В.В. та Ступак Л.В.?
    Відповідь: Всі працівники були в стресовому стані та шоковані діями Наталевич В.В. та Ступак Л.В., які грубо та зухвало порушували громадський порядок, перешкоджали нашій роботі. …..

 

2 comments

Наталевич Валерий says:

8 января 2014. Тусуемся с Олей Бизилей в приемной. Расстаемся друзьями и договориваемся о встрече. Это и послужит причиной моего прихода в мэрию 13 января…Кто-то видит нашу с Ларисой Ступак агрессию, нецензурщину, упавшую Бизилю, стрессовое состояние всех работников мэрии, стрыв работу мэрии? Представляете, какой там у них заповедник, если приход нескольких человек парализует их – отшибает напрочь мозги?! Найдите отличия между протоколом допроса Бизили и этим видео!
https://www.youtube.com/watch?v=vHCFWU0JkM4

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *