Чергова перемога в поверненні земельних ділянок вздовж кордону на Закарпатті у державну власність

Адміністрація Державної прикордонної служби спільно з Мукачівським прикордонним загоном вживають дієвих заходів щодо повернення у державну власність земельних ділянок, розташованих вздовж лінії державного кордону, які в порушення закону були передані рішеннями місцевих органів влади у власність фізичним особам. Ця робота проводиться у тісній взаємодії з прокуратурою Закарпатської області.

Результатом копіткої праці є чергове рішення суду. Сьогодні Берегівський районний суд виніс рішення щодо повернення у державну власність в особі Мукачівського прикордонного загону 18 земельних ділянок загальною площею майже 35 га. Вартість цих земель складає 1013060,21 гривень.

Раніше внаслідок проведеної роботи рішенням Апеляційного суду Закарпатської області України вже повернуто у державну власність 9 земельних ділянок загальною площею 17,1 га. Все це позитивно вплине на вирішення питань з організації охорони державного кордону.

Повернення земель стало можливим у результаті відпрацювання доказової бази персоналом Мукачівського прикордонного загону на підставі отриманих архівних документів та поданню до суду ряду позовних заяв про скасування рішень та повернення у державну власність земельних ділянок з незаконного володіння.

Держприкордонслужба й надалі проводитиме відповідну роботу, направлену  на захист законних інтересів держави як на  західній, так і на інших ділянках державного кордону.

 

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *