Через вірусну епідемію до реанімації в Ужгороді щодня потрапляє 5-6 дітей

ГРВІЧутки про те, що двоє дітей із грипом потрапили в реанімацію ужгородської дитячої лікарні спростував головний лікар Ігор Рошко. Дітей, які потребують інтенсивної допомоги значно більше. Зокрема, у відділенні реанімації дитячої міської лікарні Ужгорода 6 ліжок і вони майже весь час заповнені, – розповів пан Ігор. Зокрема сьогодні, 11 лютого, в реанімації було 5 пацієнтів.

За словами медика, наразі немає офіційного підтвердження, що хворіють саме на грип, це може визнати лише вірусологічна лабораторія обласної СЕС, нині ж у картках хворих дітей значиться “вірус схожий на грип”.

Головний лікар наголошує, що від інфекції ніхто з дітей не помер, загалом на стаціонарі лікується близько 150 дітей, їх кількість не зменшується. До лікарні кладуть тих, хто має ускладнення: пневмонію, дуже високу температуру. Інші лікуються вдома.

Тенденція переходу епідемії з Ужгорода в район продовжується, про це говорить і  той факт, що більшість дітей, що потрапляють до реанімації – не з міста, а з довколишніх сіл.

7dniv.info

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *