Через інтереси родини Балог, мукачівським підприємцям в 10 разів підняли орендну плату (ДОКУМЕНТ)

Балога-АндрійСьогодні, 31 березня, на сесії міської ради депутати прийняли відповідне рішення щодо встановлення мінімальної суми місячного орендного платежу. Про це повідомляє “Голос Карпат”.

Голосуванню за даний проект рішення “Про встановлення мінімальної суми місячного орендного платежу 1 кв. м. загальної площі нерухомого майна фізичних осіб на території м. Мукачево” передувала тривала дискусія.
Депутат міськради Артур Черенков попросив озвучити відповідні цифри попередніх років та звернув увагу депутатського корпусу на те, що даним рішенням, в порівнянні із минулими роками, буде у понад 10 разів піднято орендну плату саме фізичним особам, представникам малого та середнього бізнесу. Тоді як про юридичні особи не йдеться.
“До чого ми йдемо? Я вважаю, що принципами економіки є розвиток малого і середнього бізнесу. Мова йде про фізичних осіб підприємців, які є кістяком економіки. Я розумію ваше прагнення забезнечити надходження до бюджету, але не такими методами. В 10 раз піднімати ставку – це просто нереально. В нас що ліпше стало жити? Ви не відповіли на питання щодо суми для юридичних осіб, а це говорить про те, що суми там значно нижчі. Значить, ці підприємці, які орендували приміщення у фізичних осіб будуть тікати до юридичних осіб, ставки яких не підвищуються. Тепер, хто є власниками юросіб, які здають приміщення у центрі міста в оренду? Знаєте хто є власник? Так що ми монополізацію проводимо? Не розумію. Робіть висновки самі”, – звернувся до депутатського корпусу Черенков, маючи на увазі фірми засновниками яких є родина Балог .
Після обговорення проект рішення все ж було винесено на голосування. За відповідне рішення проголосували 25 депутатів, 8 – проти та 3 – утрималися.
Результати поіменного голосування будуть оприлюднені на сайтіМукачівської міської ради.
Відтак, розмір мінімальної вартості місячної оренди 1 кв.м. загальної площі нерухомого майна для комерційної діяльності фізичних осіб становитиме:
центральній зоні – 147,84 грн./кв.м.
середній зоні – 49,28 грн./кв.м.
на околицях міста – 98,56 грн./кв.м. Більше – у порівняльній таблиці.
оренда мукачево

2 comments

фейсбук says:

Таблиця некоректна! Числа правильні, але не відповідні зоні:2014-2016 рр наприклад*на околицях міста* ВД 2014р була 7,92 грн;2015р 9,07 грн; 2016р 18,48 грн.
На жаль!Збільшили на 103%, більше як у 2 рази! Треба ж урвати по повній! До того ж на 1% збільшено ЕП, на 3% ПДФО для загальників. Здирництво для тих що ще тримається на плаву, замість того щоб займатися інфраструктурою та економікою ринку Мукачева.

Фіскал says:

1) Середня ціна квадратного метру комерційної нерухомості в центрі Мукачева становить 10-12 доларів США. З урахуванням цього не розумію істерики.
2) Орендодавці – фізичні особи, що надають нерухомість в оренду в 99 % випадків є підприємцями – платниками єдиного податку, на майновий стан яких зміна мінімальної орендної ставки ніяк не вплине.
3) Ця мінімальна орендна ставка може вплинути лише на орендодавця непідприємця або орендодавця “загальника”, які можуть здавати в оренду хоч за 1 грн. за 1 кв. м, але платити ПДФО повинні з розрахунку встановленої радою мінімальної орендної ставки.
4) Для попереднього коментатора – ставки ЄП та ПДФО встановлюються державою, а не місцевими радами.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *