Більшість сайтів Закарпатських міськрад порушують закон «Про доступ до інформації»

непрозорість80% сайтів міських рад Закарпаття не виконують вимоги Закону України «Про доступ до публічної інформації». Такими є результати моніторингу Центру політичних студій та аналітики (Київ).

Зокрема, Берегівська, Рахівська та Хустівська міські ради не вказали свої поштові адреси. Ці ж міські ради не мають своїх імейлів, проте всі, як один, вказали контактний номер телефону. Берегівська та Свалявська міські ради код не вказали.

Ще гірша ситуація з контактною інформацією, що стосується доступу до публічної інформації. Згідно з законом, вона має бути присутня на сайті міської ради.

Жодна інформація не вказана на сайті Виноградівської, Іршавської, Тячівської, Чопської та Рахівської міських рад. Берегівська і Мукачівська міські ради не вказали лише телефон, а Свалявська пропустила поштову адресу, а вся інша інформація – чомусь в розпорядженні міського голови.

Вся необхідна контактна інформація для запитів на публічну інформацію є лише на сайтах Ужгородської та Хустської міських рад – це лише 20% від всіх рад цієї області.

Нагадуємо, що Закон «Про доступ до публічної інформації» набрав чинності ще 9 травня 2011 року. Таким чином, всі органи влади мали 4 з половиною роки, щоб розібратися з його нормами та імплементувати їх у свою роботу. Однак аналіз базового наповнення сайтів міських рад області проілюстрував абсолютне нерозуміння органами місцевого самоврядування вимог, щодо їхньої  прозорості, публічності  та підзвітності. Про те, яка ситуація в інших областях України, ви зможете дізнатися протягом наступних тижнів на сайті «Прозора Бюрократія».

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *