Більше 40 тон гуманітарної допомоги доправили на передову волонтери “Карпатської Січі”

волонтери-допомогаЗа вересень 2014 року волонтерська частина чоти “Карпатська Січ” доправила на передову більше 40 тонн гуманітарної допомоги. Перевалочний пункт комітету з гуманітарного забезпечення війська приймає щотижня близько 10 тонн провіянту та речей. Окрім постійного забезпечення батальйону “Січ”, закарпатські свободівці допомагають Нацгвардії, де зараз несе службу частина чоти “Карпатська Січ”, Збройним Силам України, зокрема, 128-й окремій гірсько-піхотній бригаді, 95-й, 24-й та 25-й окремим бригадам.

Керівник чоти “Карпатська Січ” Олег Куцин розповів про черговий місяць роботи в зоні АТО: “Перебуваємо на Сході вже більше трьох місяців. За весь час перевезли багажу, яким можна наповнити біля десятка фур. Допомагаємо всім блокпостам по дорозі на передову, але найголовнішою метою є забезпечення сил, що перебувають у напівоточенні терористами. Працюємо по напрямках Горлівка – Дебальцеве – Попасна, також Артемівськ, Піски, Добропілля, Єнакієве, Маріуполь і багато ще міст Донеччини та Луганщини. Хочу подякувати всім, хто долучився до цієї надважливої роботи, бо вибори – не головне. Ми прагнемо, щоби кожен солдат повернувся додому з перемогою України”.

Окрім необхідних речей та продуктів, закарпатці раніше придбали декілька джипів та мікроавтобусів для добровольчих батальйонів. На Схід авта вирушали вщерть заповнені допомогою від українців із західних та центральних областей для мирного населення, що зараз потерпає від наслідків обстрілу терористів. Адже безліч людей залишились без даху над головою та взагалі всіляких засобів до життя.

“Загалом Закарпатський комітет гуманітарного забезпечення війська від моменту його створення надав допомоги майже на пів мільйона гривень. Це і автівки, і засоби захисту, амуніція, продукти, речі першої необхідности та засоби гігієни, продукти, ліки. Передаю подяку від хлопців із зони АТО громадам Виноградова, підприємцям Рахова, небайдужим мешканцям Берегового, підприємцям Володимиру Могориті та Ігорю Ващенку та багатьом свідомим українцям, що долучилися до збору коштів. З нашої бази також доправляли допомогу з усієї України, тому бійці дякують усій Україні”, – зазначив голова комітету забезпечення сил АТО (Закарпаття) Василь Юрочко, який нещодавно повернувся зі Сходу.

Прес-служба Закарпатської обласної організації ВО “Свобода”

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *