Берегівські учні “весело” відзначили День знань… З алкоголем

алкоголь-підлітки1 вересня, після завершення святкових лінійок у місцевих школах, берегівські правоохоронці спільно із службою у справах дітей Берегівської міської ради вирушили на рейд по кафе та барах міста.

Під час відпрацювання були виявлені два факти вживання школярами алкогольних напоїв.

Актуальною нині залишається проблема пияцтва та тютюнопаління серед молоді. Аби боротися з цією суспільною бідою, берегівські співробітники кримінальної міліції у справах дітей у День знань вирішили провести разом із службою у справах дітей Берегівської міської ради рейд по кафе та барах м.Берегова.

Загалом перевіряючі навідалися до 21-го розважального закладу в центральній частині Берегова та на околиці міста.

В одному з кафе, що на площі Кошута, учасники рейду натрапили на компанію з п’яти юнаків, які саме збиралися розпити пляшку віскі. Це були учні 11 класу однієї з шкіл Берегова. Як з’ясували правоохоронці, цю пляшку віскі школярі принесли з собою.

З батьками школярів, яких правоохоронці викликали на місце події, було проведено бесіду щодо недопустимості такої поведінки дітей. Про даний випадок міліціонери повідомили і директора школи, де навчаються юні любителі віскі.

В іншому барі, на вул.Стефаника, перевіряючі виявили трьох дівчат-школярок, які пили пиво. При перевірці з’ясувалося, що дівчатам по 17 років, вони приїхали з м.Виноградова вчитися до м.Берегова.

На працівників бару правоохоронці склали адмінпротокол за ч.2 ст.156 (Порушення правил торгівлі пивом) КУпАП. Власнику торгової точки доведеться сплатити штраф у розмірі 6800 гривень. А на офіціантку, яка продала алкоголь неповнолітнім, накладено штраф в розмірі від 500 до 1700 гривень. В разі допущення повторного правопорушення, цей заклад буде позбавлено ліцензії.

– Неприпустимо у той час, коли в країні іде війна, заробляти на здоров′ї нації, продаючи алкоголь та тютюн дітям, – зауважив начальник Берегівського райвідділу міліції Василь Рябінчак. – Задля недопущення таких негативних явищ співробітники берегівської міліції постійно проводитимуться заходи з профілактики та виявлення порушень.

Шановні берегівчани! Не залишайтесь байдужими, адже діти – це наше майбутнє. При виявленні фактів продажу алкогольних напоїв чи тютюнових виробів неповнолітнім, повідомляйте про це до міліції за тел.102 чи 4-25–02, – інформація Берегівського РВ УМВС.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *