Берегівські депутати засудили “Свободу”.

берегово312 квітня 2013 року, відбулося засідання 23 сесії Берегівської міської ради VI скликання.

На сесію з’явилося 27 місцевих депутатів з 36. Також були присутніми як запрошені гості народний депутат Іштван Гайдош, представники прокуратури, міліції, СБУ, обласні депутати.

На початку засідання було оприлюднено звернення депутатів щодо дій з боку ВО «Свобода» у місті Берегово. Зокрема у заяві йдеться наступне (дослівно, як в оригіналі) : «Наше прикордонне місто пишається тим, що представники багатьох національних меншин з давніх часів живуть тут у мирі та злагоді. В історії Берегова ще не було прецеденту, щоб вони ворогували між собою, принижували одне одного. 16 березня 2013 року, коли в основному не місцеві особи від ВО «Свобода» висловлювали радикально національні лозунги та сіяли ворожнечу між народами в нашому місті. Ми, депутати яких місцева громада, уповноважила представляти свої інтереси у місцевому самоврядуванні, не можемо залишити без реакції те, що сталося, повинні засудити будь-які прояви націоналізму.

Вважаємо, що всі мають право висловити власну думку, адже живемо у демократичній державі. Однак, рішуче засуджуємо, коли під прикриттям цього права виступають проти національних меншин, розпалюють міжнаціональний конфлікт! Ми, депутати Берегівської міської ради засуджуємо такі дії».

Цю заяву-звернення підтримали всі присутні місцеві народні обранці. Так само як і заяву до Держказначейства, яке досі блокує бюджетні рахунки за 2012 рік, що не дає можливості розрахуватися за проведені ремонтні роботи у місті з підрядчиками.

На сесії заслухали звіт Берегівського міжрайонного прокурора Івана Зареви. Зокрема у виступі прозвучала критика в бік правоохоронців, які досі не зуміли розкрити найбільш резонансні злочини у місті, а саме – жорстокі побиття депутата обласної ради, підприємця Чаби Пейтера та депутата міської ради, голови місцевого осередку Партії Регіонів Олександра Лабойка. Відповідно злочинців не виявлено та не покарано. Також досить проблематичною, на думку прокурора,  є стан з заборгованістю по виплаті заробітної плати у Берегові. Зокрема найбільшими боржниками є Берегівській радіозавод («Флекстронікс») та УСБ «Закарпаття» (генеральний директор В.Годинка). Обидва припинили свою діяльність. Потужності першого перенесено до Мукачева, а на термальному басейні та  спорткомплексі нині господарює інше підприємство.

Депутати міської ради також одноголосно проголосували, аби до 12 червня 2013 року у Берегові відбулося громадське обговорення щодо встановлення пам’ятника Тарасу Шевченку. Монумент планують встановити за рахунок спонсорських коштів по вулиці Шевченка, біля ЗОШ №5.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *