Берегівське підприємство продовжуватиме бруднити повітря міста

димПозов до суду проти міської ради Берегова днями подало керівництво підприємства “Інтерсорс”. Воно вимагає встановити відсутність компетенції міськради щодо повідомлення про зауваження громадськості при отриманні дозволу на викиди забруднюючих речовин, пише BeregszaszNews.

У міській раді сподіваються виграти судову справу і нагадують про історію конфлікту. Підприємство, що виробляє деревні пелети, розташоване поруч із житловими кварталами. Їх мешканці скаржаться на постійний шум подрібнювача та сірий дим, який залишає після себе осад на подвір’ях, городах, речах та машинах. Минулої весни кількасот мешканців вулиць Новобазарної, Фюзеші, Сонячної, Верховинської, Бако Габора і Тіноді зібрали підписи за припинення діяльності “Інтерсорсу” та пікетували завод. 14 березня 2014 року берегівчани вибудували біля входу на територію підприємства стіну з шин та принесли транспаранти із написами “Стоп завод!”, “Ні – диму!”.

Після цього завод тимчасово припинив діяльність, а тодішній керівник “Інтерсорсу” Анатолій Данильчук погодився на збільшення висоти димаря та шумоізоляцію подрібнювача. Обіцянкою все обмежилося. Правоохоронні органи вплинути на ситуацію не могли, оскільки в підприємства є всі дозволи.

Міська рада після скарг берегівчан надіслала лист Департаменту екології та природніх ресурсів Закарпатської області. Тому допоки завод не виконував вимог людей, дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами він не отримав. Після цього Берегівська міська рада отримала лист від підприємства, у якому зазначалося, що воно звернеться до органів прокуратури з проханням об’єктивного вивчення питання.

BeregszaszNews

Залиште відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *