Берегівщину відвідала делегація гуманітарного фонду з Голандії

голандціЗ 6 по 13 грудня на Берегівщині пербувають гості з Голландії, які є представниками фонду “АК Maassluis”. Займається фонд наданням гуманітарної допомоги бідним, тобто людям, що живуть за межею бідності в Україні.

Сьогодні 9 грудня в Берегівській РДА відбулася зустріч представників фонду “АК Maassluis” з керівниками Берегівського району. В зустрічі взяли участь Брам Враугденгіл – секретар фонду, Елз  Враугденгіл – відповідальна за фінансовий збір благодійних коштів, Ян Фелдман та Дерк Боен волонтери, Габор Кінч – голова Берегівської РДА, Олена Шедер – голова районної ради, Бейло Нодь – головний куратор Діаконічного відділу Управління Закарпатської реформатської церкви, заступники голови РДА та районної ради.

Секретар фонду Брам Враугденгіл ознайомив присутніх з роботою фонду та метою поїздки до України.

«Основний принцип нашої роботи полягає в тому, що кожен, хто потребує допомоги  повинен отримати цю допомогу, незалежно від соціального чи етнічного походження або релігії. Протягом року фонд займався збором благодійних коштів, за ці кошти тут в Україні закуповуються та формуються продовольчі пакети, а точніше – сумки з продуктами, які буде роздано літнім людям, інвалідам, багатодітним сім’ям, безробітним і т.д. Цього року фондом
сформовано 25 тисяч таких пакунків. Це перша мета поїздки, а другою метою є реконструкція санвузла в ЗОШ І-ІІ № 7 з угорською мовою навчання» – розповів Брам Враугденгіл.

З  української, сторони, насамперед прозвучали розповіді  про наш район, його особливості та суспільно – політичну ситуацію на сьогоднішній час.

Голова  Берегівської РДА Габор Кінч звернув особливу увагу на два важливі
для району проекти, це: модернізація матеріально технічної бази для загону місцевої пожежної охорони Берегівського району  та  забезпечення технічними засобами навчальних закладах району для практичного застосування на уроках трудового навчання.

На завершення дружньої зустрічі Габор Кінч  подякував за роботу, яку фонд проводить в Україні та  висловив сподівання на подальшу плідну співпрацю.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *