Балога виступив проти начальника закарпатської міліції

облрада сесіяСьогодні під час чергової сесії Закарпатської облради її голова Іван Балога спробував нахрапом зняти з посад головних податківця та міліціонера краю. Коли ж вистава Балоги, під назвою «бо громадськість так хоче» провалилася, Іван Іванович почав просто ображати своїх колег і піаритися.

Стосовно нелюбові родини Балог до головного міліціонера Закарпаття відомо уже широкому загалу краян. Саме Сергій Шаранич свого часу насмілився відкрити проти членів «сім’ї» кримінальні справи та вказав Балозі-старшому, що літати на контрабандних американських літаках в Україні заборонено. Відтак, агресія Івана Івановича проти головного міліціонера Закарпаття цілком зрозуміла.
Однак, у цій історії не може не тішити той факт, що обласні депутати відмовилися брати участь у сімейних розбірках клану Балог. Отримавши облизня, Балога почав дотискати депутатів і запропонував депутатам поіменно проголосувати: хто за довіру Шараничу, а хто проти, хто підтримує рішення міністра Авакова про призначення Шаранича, а хто ні.
Свої дії Балога мотивував ніби прагненням таких змін громадою Закарпаття, від якої виступило кілька чоловік пробалогівського люстраційного комітету. У відповідь від представників місцевої Самооборони та ще кількох ГО виступив активіст Іван Белецький, котрий заявив, що вони проти, щоб нахабно, поза очі критикували людину, не давши їй показати результати роботи. А виступаючого від люстраційного комітету Юрія Світлика логічно назвав представником не всієї громади. Представник громадськості Іван Белецький також заявив, що поки у Люстраційному комітеті будуть члени лише однієї громадської організації, порядку не буде.
«Масло у вогонь» підливав і депутат від ЄЦу, представник русинів Євген Жупан, який сказав, що мовляв, людина, яка 20 років працювала у міліції, чесна бути не може.
Побачивши, що облаштувати особисту помсту руками обласних депутатів не вийде, Іван Балога почав просто позаочі лити бруд на того ж міліціонера Шаранича та ображати своїх колег.
— Я хочу, щоб громадськість знала мою думку про дії нинішньої влади з призначенням Шаранича, — сказав Балога. — Я його взагалі не знаю, але це есдеківське кубло не буде робити добре, а те, що роблять на Сході.
Раніше у відповідь на репліку щодо призначення директора обласної бібліотеки, Балога вдався до образи депутата Івана Качура: «Таким здоровим чоловіком треба землю орати, а ти впираєшся. Якраз іменно ми не наткнулися на жодну суперечку про те, щоб затвердити директора обласної бібліотеки для дітей та юнацтва».
Насамкінець депутат Ігор Свищо висловив думку, що за звільнення Івана Балоги теж не завадило б проголосувати, оскільки він теж уже давно при владі. Після цих слів на знак незгоди із пресингом Балоги, депутат гримнув дверима і вийшов із сесійної зали.
Євген Морозов

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *