Балога піддав критиці Євросоюз

балога“В Україні останнім часом питання номер один – чи прийме нас до себе ЄС. На Філіппінах після найбільшого у світі за останні сто років тайфуну, люди опинилися на межі виживання. Втрати сягнули 5% ВВП країни, а це – мільярди доларів. А ООН направила Філіппінам всього 25 мільйонів для відновлення життєдіяльності країни. Особисто я вважаю, що коли йдеться про бідну країну, ООН і багаті зобов’язані їй допомогти. Якщо чужої біди не буває, то всі країни разом мали б негайно виділити допомогу в повному об’ємі, бо це може чекати кожного”, – зазначив нардеп Віктор Балога

“Повертаючись до євроінтеграції України. Нас запрошують до себе, вибачте як приймаків, – без перспективи членства, без гарантій по безвізовому режиму, і без конкретного (наголошую – конкретного, а не туманних заяв і обіцянок) розуміння щодо економічної вигоди і кредитування. Я це веду до того, що коли наші сусіди вступали в ЄС, вони бачили і знали все. Гра була відкритою і прозорою. Польща знала скільки їй спишуть боргів, Угорщина бачила в цифрах свої вигоди від зближення з ЄС. А ми хіба гірші?”, – підкреслив він.

“Я не веду до того, що Захід – поганий, а українська влада біла і пухнаста. Навпаки – відкритості немає і з боку українського Президента. Але щирість відсутня і в позиції ключових гравців на Заході. Бо зараз ми бачимо односторонні, і не у всьому логічні, вимоги. Так, президент у нас не святий і ЮВТ не ідеальна. Тріскотня довкола її засудження і звільнення – це складна історія стосунків двох політиків, яка має початок, але напевно не буде мати кінця. І в Європі, напевно це прекрасно розуміють, але чомусь не хочуть закрити на неї очі заради 46 мільйонів людей”, – наголосив Віктор Балога.

“Так, ми не ідеальні. Так, ми на багато відстаємо від своїх найближчих західних сусідів. І якби питання ЮВТ було найбільшою нашою проблемою, яку можна зняти одним законом, ми були б найщасливішою нацією світу. Друзі, ви теж не ідеальні, як і ми. Але ви нам підходите зі всіма своїми вадами. І вам набагато вигідніше бачити Україну, хоч і не ідеальною, але частиною Європи, ніж вагомим учасником нової Російської імперії”, – підкреслив політик.

“Ми також розуміємо, що народ та інтелігенція не має впливу на уряд. Так уже трапилось, що за 3 роки ми плавно скотилися до авторитаризму і багато хто з цим майже змирився. А Захід цього бачити не хоче, і тільки висуває безапеляційні вимоги. Чому так? Невже вони не хочуть бачити Україну вільною і багатою?” – підсумував народний депутат.

1 comment

Закарпатець says:

Звісно, тепер пісенька по-новому звучатиме. Який же він слизький!!! Ужас. Підлизується до кого йому вигідно. Його взагалі ще політичні колеги сприймають? Бо у закарпатців на нього вже алергія. І в його однопартійців теж.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *