Балога молодший звинувачується у перешкоджанні діяльності журналістів (ДОКУМЕНТ)

Журналіст-правозахисник Лариса Ступак звернулася з повідомленням про злочин до Прокуратури Закарпатської області з приводу незаконних дій Мукачівського міського голови Андрія Балоги. Останній у відповіді на інформаційний запит не надав відповіді по суті на жоден з трьох пунктів, обмежившись відпискою, яка інформувала про зовсім інші речі. З цього приводу Лариса Ступак у сервісі Месенджер повідомила “Трибуні” наступне:

Іншої дороги здобути публічну інформацію, яку приховав міський голова і гордо поклав свій підпис , наразі немає. Андрій Балога вичерпав всі спроби чесно виконати Закон України та надати вичерпну інформацію про виплати з бюджету міста верхівці міської ради .

Андрійко, як мале дитя, вирішив сховатися за непрофесійним текстом відмови, замаскованою під нібито надання інформації. За таку відмову , українським законодавством передбачено лише кримінальну відповідальність. Іншого шляху відновити свої права немає, – зазначила журналістка.

“Ця громадянка вип’є з тебе всю кров, поки не доб’ється своєї правди”, – ці слова прокурора Івана Шимона, очевидно були не відомі малому Балозі.

Стаття 171. Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів

  1. Незаконне вилучення зібраних, опрацьованих, підготовлених журналістом матеріалів і технічних засобів, якими він користується у зв’язку із своєю професійною діяльністю, незаконна відмова у доступі журналіста до інформації, незаконна заборона висвітлення окремих тем, показу окремих осіб, критики суб’єкта владних повноважень, а так само будь-яке інше умисне перешкоджання здійсненню журналістом законної професійної діяльності –

караються штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.

  1. Вплив у будь-якій формі на журналіста з метою перешкоджання виконанню ним професійних обов’язків або переслідування журналіста у зв’язку з його законною професійною діяльністю –

караються штрафом до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до чотирьох років.

  1. Дії, передбачені частиною другою цієї статті, якщо вони були вчинені службовою особою з використанням свого службового становища або за попередньою змовою групою осіб, –

караються штрафом від двохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до п’яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого».

stupakstupak2baloha15387610_10205965466134181_780397976_o15388578_10205965466054179_176132963_o

1 comment

київ says:

Правду має журналістка! може хоч одна найдеся на засранця балогу!!!!
ці цигани балоги завидівські, шуллери, без власної користі нич не роблять.У них у генах кров торгаша тече, продають, шефтують на усьому.
лиш не знати коли мукачево звільнять від цих жуликів, файту воровську?
тай мера недовченого у америці коли уженуть доучитися у америку, щоб експерименти на мукачівцях не провдив.
але мукачівці мовчать як тоті тхюрі, добре їм мабуть коли їх гноблять.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *